HAZA KÜLFÖLD VÉGLEGES: Újra nyitva lehetnek a boltok vasárnap Magyarországon

VÉGLEGES: Újra nyitva lehetnek a boltok vasárnap Magyarországon

1055
hirdetés
Budapest, 2016. április 12. Lukács Zoltán, az MSZP vezérszónoka a vasárnapi boltzár eltörlésérõl szóló javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. április 12-én. Mellette frakciótársa, Gõgös Zoltán (j). MTI Fotó: Kovács Attila
Budapest, 2016. április 12.
Lukács Zoltán, az MSZP vezérszónoka a vasárnapi boltzár eltörlésérõl szóló javaslat vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. április 12-én. Mellette frakciótársa, Gõgös Zoltán (j).
MTI Fotó: Kovács Attila

Az Országgyűlés visszavonta a boltok vasárnapi zárva tartását előíró szabályozást kedden a kormány javaslatára, mivel az a kabinet szerint megosztó kérdésnek bizonyult az elmúlt egy évben, és hasznosságáról az elért eredmények ellenére sem sikerült meggyőzniük az embereket.

    A képviselők 163 igen szavazattal, 2 nem ellenében és 11 tartózkodás mellett fogadták el Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter előterjesztését, amely alig több mint egy év után törli el a vasárnapi pihenőnapról szóló rendelkezéseket.
    A tárcavezetők indítványuk indoklásában hivatkoznak az MSZP boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezésére is. Kiemelték, a kormánynak ma a Brüsszel által szorgalmazott kényszerbetelepítés elleni egységes fellépés a legfontosabb kérdés, amit megakadályozna egy vasárnapi pihenőnapról szóló referendum.


MTI

hirdetés
Previous articleTavaszi teendők a kertben
Next article42. KOMÁROM – KOMÁRNO UTCAI FUTÓVERSENY