HAZA DUNATÁJ Végleges formát kapott Komárom szociális közösségi terve

Végleges formát kapott Komárom szociális közösségi terve

780
hirdetés

Ülést tartott a komáromi képviselőtestület szociális,  lakásügyi és egészségügyi bizottsága

Május 7-én megtartotta soron következő tanácskozását a komáromi városi képviselőtestület szociális, lakásügyi és egészségügyi bizottsága. Az ülés megkezdése előtt a bizottság elnöke üdvözölte a testület által megválasztott új bizottsági tagot, Mgr. Tárnok Magdát. Ugyancsak köszöntötte a bizottsági ülésen a pozsonyi Montarry n.o. szervezet képviselőit, Jarmila Pagáčová mérnöknőt és Mgr. Hokinová Martát. Első pontként a 110 oldalas nyitott szociális közösségi tervezetet tárgyalta a bizottság, melyhez bevezetőt Jarmila Pagáčová mérnöknő mondott.

Többek között elmondta, hogy a városi hivatal, az itt működő intézmények (27 szervezet) és több mint 1000 polgár véleménye alapján állt össze ez a fontos dokumentum, mely tükrözi a jelenlegi szociális szolgáltatásokat és azokat az igényeket, amelyek a városban felmerülnek. Megállapítást nyert, hogy a tervezet politikamentes és a szociális jellegű szolgáltatások bővítése nagyon fontos és időszerű a város közössége számára. A bizottság a közösségi tervezetet jóváhagyásra javasolta, s hozzá egy akciós tervet, amely az egyes feladatok teljesítésének mechanizmusát tartalmazza időrendi sorrendben. Majd 8 lakást sorsoltak ki a bizottsági tagok, 2 lakást bírósági döntés alapján, 1 lakáscserét, 1 lakáskiutalást a felmondási idő eltelte előtt, ahol a bérlők rendezték a tartozásukat a várossal szemben. Két kérvény nem került jóváhagyásra, ezeket még vizsgálja a bizottság és a hivatal. Az előző határozatokat teljesítették, mindössze egy szociális ügy kivizsgálása várat még magára.

Ugyancsak tárgyalta a bizottság a 46/2013 sz. közlönyben megjelent közbeszerzést, amely a zömmel szociális városi lakások kezelését érinti, mivel az eddigi kezelővel lejárt a város szerződése. A bizottság tanácskozása nyomán olyan határozat született, miszerint az új közbeszerzésben szereplő feltételek előnytelenek a város számára. A jelenlegi rendszer gazdasági és jogi szempontból is megfelelően működik. Az új kiírás nem felel meg a 6/2011. számú, lakásgazdálkodással foglalkozó általános érvényű rendeletnek sem. Itt még megjegyezném, hogy a közbeszerzés folyamatát a bizottság nem tudja befolyásolni, de a véleményét jegyzőkönyvbe foglalta. A legközelebbi ülésre 2013. június 19-én kerül sor.

Dr. Bende István

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleSikeres volt a Lehár Ferenc Polgári Társulás térzenei rendezvénysorozata
Next articleAlbert Sándor: Úgy éltem, mint a százhúszat verő szív…