HAZA HÍR-MIX Választás23: Sokan elhalasztották az őszi üdülést a szavazás miatt

Választás23: Sokan elhalasztották az őszi üdülést a szavazás miatt

512
hirdetés

Sokkal kevesebb szlovák állampolgár utazott el külföldre a választási héten az ország repülőtereiről és a szomszédos országok közeli repülőtereiről, mint a múlt héten. A parlamenti választás után viszont azonnal 40%-kal megugrik a számuk – közölte a repülőjegyek értékesítésével foglalkozó Pelikan.sk oldal.

Kép: illusztráció, Piyabay.com

„Sokan a választás utánra időzítették az őszi üdülést, már vasárnap (október 1.) 43%-kal megugrik az utasok száma a szombati naphoz képest” – összegezte a honlap. Az előző vasárnapot figyelembe véve pedig 70%-os a növekedés.
Az elutazók 15%-át teszik ki a tartósan külföldön élő szlovák állampolgárok, akik feltehetően összekötötték a mostani hazalátogatást a választással. A legtöbben Londonba repülnek közvetlenül a szavazás után. A legtöbb egyirányú repülőjegyet pedig Malagába adták el, ez a hely ugyanis az úgynevezett digitális nomádok egyik kedvenc célpontja a téli időszakra.
A fennmaradó csoportot azok alkotják, akik a választás utánra halasztották az utónyaralást. Olaszország, Spanyolország, Görögország, Portugália és Málta tartozik a fő úti célok közé, hiszen ezekben az országokban általában még késő októberben is kellemes az idő.

TASR

hirdetés
Previous articleVálasztás23: Rekordszámú, 58 779 szavazat érkezett külföldről
Next articleMenczer Tamás: ki avatkozik a szlovák választási kampányba?!