HAZA BELFÖLD Választás23: Csak 22.40-kor ér véget a kampánycsend

Választás23: Csak 22.40-kor ér véget a kampánycsend

519
hirdetés

40 perccel tovább fog tartani a kampánycsend, 22.00 helyett csak 22.40-kor ér véget. Az ok, hogy az egyik pozsonyligetfalui szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért szünetelt a szavazás – tájékoztatott Ladislav Orosz, az Állami Választási Bizottság elnöke.
Hozzátette, az Állami Választási Bizottság 16.00-kor ül össze ismét, és dönt a kampánycsend meghosszabbításáról. Az ok, hogy a Gessay utcai alapiskolában levő szavazókörben az egyik bizottsági tag egészségi problémái miatt ki kellett hívni a mentőszolgálatot, ezért a választók ott 40 perccel tovább adhatják le a szavazatukat.

FOTO TASR – Milan Drozd

A bizottság több bejelentést kapott azzal kapcsolatban, hogy egyes szavazókörökben a választók nem kapták meg az összes induló párt listáját. Orosz elmondta, személyi mulasztások történtek, és azokat azonnal orvosolták. „A hibát azonnal helyrehozták. A választó értesítette a járási választási bizottság elnökét, és ő rögtön intézkedett az ügyben” – tette hozzá Orosz, egyúttal leszögezte, hogy az összes szavazóhelyiségben elegendő szavazólista van az összes induló listájából.
Az Állami Választási Bizottság az összes beérkező panaszt kivizsgálja. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a személyiségi jogok és a szavazás titkosságának megőrzését betartva lehet audiovizuális felvételeket készíteni a szavazóhelyiségekben.
Eva Chmelová, a belügyminisztérium népszavazásokért és választásokért felelős osztályának vezetője elmondta, állandó kapcsolatban vannak a választási bizottságokkal, és folyamatosan ellenőrzik a helyzetet.
A választáson 25 szubjektum indult, szavazni este 10 óráig lehet. Az országban 4,3 millió szavazásra jogosult állampolgár van, ez a kilencedik parlamenti választás. A Statisztikai Hivatal az előzetes választási eredményeket a www.volbysr.sk oldalon közli. A hivatalos végeredmény azután kerül fel az oldalra, hogy azt október 1-jén, vasárnap az Állami Választási Bizottság véglegesíti és hivatalosan jóváhagyja.

TASR

hirdetés
Previous articleVálasztás23: Kinyitottak a szavazóhelyiségek, új parlamentet választ az ország
Next articleVálasztás23: Nyitra megye déli részén is magas a részvétel