HAZA BŰNÜGY „Úszóbajnok” embercsempészt csíptek el a rendőrök

„Úszóbajnok” embercsempészt csíptek el a rendőrök

630
hirdetés

A magyar rendőrség kedden reggel Letkés község térségében üldözőbe vett egy magyar rendszámú furgont, melyben a feltételezésük szerint illegális migránsokat szállítottak.

A gépjármű vezetője a rendőrjárőr jelzésére nem állt meg, hanem menekülőre fogta a dolgot. Eközben közlekedési balesetet okozott, járművével egy családi ház kerítésének ütközött, majd kiugrott a kocsiból és gyalogosan menekült tovább. A magyar rendőrség tájékoztatása szerint a járműben 32 szíriai állampolgár zsúfolódott össze, akik jogcím nélkül tartózkodtak Magyarországon. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.

Az esetet követően a magyar rendőrség a szlovák kollégák segítségét kérte. A nyitrai műveleti központra jelentés érkezett, hogy a magyar kollégák üldözőbe vettek egy külföldieket szállító furgont, mely karambolozott. Az embercsempészettel gyanúsítható gépjárművezető elmenekült és feltehetően Szlovákiába tart, az Ipolyt átúszva Ipolyszalka község irányába igyekszik. Nem telt bele félóra, s a gyanúsítottat a nyitrai készenléti egység elfogta. A rendőrök átkutatták az Ipoly partszakaszát, ahol a keresett személyt a bozót között megbújva találták. Mivel teljesen kihűlt, egészségügyi ellátásban részesült.

Az embercsempészettel gyanúsított férfi ügyét a határ- és idegenrendészet migrációellenes egysége vette át. Magyarországra történő átadása ügyében az érsekújvári idegenrendészet járt el. Magyar kollégáik az úgynevezett readmissziós egyezmény értelmében a férfit az Ipolyszalka és Letkés közötti határátkelőhelyen vették át, ők folytatják a vizsgálatot az embercsempész ügyében.

forrás: Polícia SR Nitriansky kraj – facebook

(N. Zs.)

hirdetés
Previous articleEmésztőgödörbe esett egy kisfiú, a zselízi rendőrök mentették ki
Next articleFico: A Smer-SD nem fogja támogatni a MiG-ekkel kapcsolatos alkotmánymódosítást