HAZA BELFÖLD Fico: A Smer-SD nem fogja támogatni a MiG-ekkel kapcsolatos alkotmánymódosítást

Fico: A Smer-SD nem fogja támogatni a MiG-ekkel kapcsolatos alkotmánymódosítást

643
hirdetés

A Smer-SD nem fogja támogatni a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának ajándékozásával kapcsolatos alkotmánymódosítást. „Ha meg akarják változtatni az alkotmányt, ahhoz 90 szavazatra van szükségük, de tőlünk egyetlen szavazatot sem kapnak” – jelentette ki Robert Fico, az ellenzéki párt vezetője.

Fotó: J.I., dunataj.sk

„Ha valaki az alkotmány megváltoztatásáról beszél, azzal azt erősíti meg, hogy Szlovákiában jelenleg nincs olyan állami szerv, amelynek döntési jogköre lenne a MiG-29-es vadászgépek Ukrajnának adományozása ügyében” – mondta. Hangsúlyozta, hogy sem a megbízott kormánynak, sem a köztársasági elnöknek nincs ilyen kompetenciája, ezért hívták össze a parlament rendkívüli ülését.
Fico megismételte, hogy a Smer-SD nem ért egyet azzal, hogy további fegyvereket küldjenek Ukrajnának, ezért is nem akarja, hogy pártjának bármi köze legyen az alkotmány módosításához. Nem érti, miért kell titokban tárgyalni a vadászgépekről, nem lát erre semmi okot.
Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter úgy fogalmazott, parlamenti határozattal kellene döntenie a MiG-29-es vadászrepülők Ukrajnának adásáról. A miniszter jelezte, a parlament vizsgálja a titkos tárgyalás lehetőségét. A kormány csak a parlament jóváhagyása után tárgyal a kérdésről.

TASR

hirdetés
Previous article„Úszóbajnok” embercsempészt csíptek el a rendőrök
Next articleA Selye János Gimnázium diákjainak sikerei a kerületi fizikaolimpián