HAZA HÍR-MIX Újra gurult a labda…

Újra gurult a labda…

1028
hirdetés

Két esztendei kihagyás után az ógyallai Speciális Alapiskola szervezésében a Komáromi Football Club hathatós támogatásának köszönhetően 2022.05.24.-én újra megrendezésre került a speciális iskolák 10.Nemzetközi Mini-Foci Bajnoksága.

A KFC, mint fő szponzor biztosította a helyszínt, ami a club  komáromi stadionja volt. A  gyerekek étkezését, a mérkőzések hivatalos bírói irányítását, a csapatok díjazását, a profi tájékoztatást a kihangosító rendszeren keresztül.  Szüllő Béla a club alelnöke minden lehető módon elősegítette az esemény sikeres lebonyolítását.

            Reggel 9 órakkor került sor a hivatalos megnyitóra, melynek során a résztvevő csapatok felsorakoztak a pályán, elhangzottak az üdvözlő beszédek. Mgr. Misák Zoltán az Ógyallai Speciális Iskola igazgatója bemutatta a vendégeket, akik megtisztelték jelenlétükkel az eseményt.: Szüllő Béla – a KFC alelnöke, PaedDr.. Becse Norbert – megyei képviselő, PhDr., PaedDr. Klaudia Sedláková, MBA, a járási pedagógia – pszichológia központ vezetője, valamint köszöntötte azon igazgatókat és pedagógusokat, akik elkísérték a résztvevő csapatokat az eseményre.

            A sorsolás alapján kialakult párosítás szerint párhuzamosan két pályán zajlottak a meccsek. Egy félidő 10 percig tartott, 5 perc szünettel. A gyerekek teljes erőbedobással, legjobb tudásuk szerint kergették a labdát a kapuk felé. Bár néha rosszul passzoltak, s az ellenfél megszerezte a labdát ez sem vette el a kedvüket. Mindenki győzni akart. Néha sor került egy-egy veszekedésre, vitára, de a bírók profi módon kezelték a helyzeteket, lecsillapították a kedélyeket, s ha kellett, ítélet is hoztak. A felfokozott hangulat ellenére nem került sor kiállításra, tisztességtelen játékra, lökdösődésre, durva belemenésekre.

            Minden lejátszott meccs végén köszönhetően Szép Attila – DJ Teddynek a hangosbemondón keresztül közölték az eredményeket, pályára szólították a következő csapatokat. A mikrofonokból folyamatosan szólt a zene, amit csak néha harsogott túl a pálya fölött elrepülő katonai helikopterek hangja, ugyanis az Erődben a speciális egységek gyakorlatot tartottak.

            A hangosító pult mellett felállított táblára folyamatosan kerültek fel az eredmények, a legtöbb gólt lövő játékosok számai. Minél több meccset játszottak le, annál inkább lendületbe jöttek bemelegedtek a gyerekek. A pálya széli drukkoló kórusokra sem lehetett panasz, a pedagógousok  hangosan bíztatták a csapatokat, sokan örömtáncot jártak egy-egy gól után.

            A meccsek közt került sor a gyerekek étkeztetésére. Már hagyománynak mondható a virsli mustáral, de ebben az évben a Bátorkeszin  található Noszkai Pékségnek köszönhetően ízletes pizzaszeletet, valamint a KFC támogatásának jeleként szendvicset is fogyaszthattak, s nem maradhatott el a friss ásványvíz sem. Jó volt hallani, amikor a játékosok megdicsérték a sok finomságot.

            Egyszer azonban minden véget ér. Lejátszották az utolsó meccset is, megszülettek az eredmények. A csapatok már várták a díjátadót, de hátra volt még a KFC meglepetése. A játékoskeretből érkeztek páran, hogy beszélgessenek, passzolgassanak a gyerekekkel. Az öt játékos rögvest gyerekhad gyűrűjébe találta magát, s már készültek is a fotók. Tarcsi Róbert, Mészáros András, Guran Matic,  Stephen Adayilo Daniel, Christian Emmanuel  Nguidjol Bayemi nagyon közvetlenek voltak a gyerekekkel, mindenkire mosolyogtak, s aktívan résztvettek a díjak átadásában is.

            Az utolsó pillanatokat a kiértékelés, a díjak ünnepélyes átadása jellemezte. Kihirdették a legjobb kapust, aki   Németh Roxána a Mosonmagyaróvári ÉLTES EGYMI játékosa lett. A legjobb góllövő címnek Lakatoš Nikolasz az ógyallai Feszty Árpád Óvóda és Alapiskola tanulója örülhetett, míg a játékosok közül a legjobb az Aranyosmaróton ( Spojená škola Zlaté Moravce) található iskolát látogató Matúš Baláž lett. Hajabács Gábor a KFC elnökségi tagja felajánlott egy szlovák válogatott focisták által aláírt labdát a legjobb csapat kapusának, ami végűl Stojka Alexhez, a Feszty iskola tanulójához került.

A csapatok végső sorrendje így alakult:

  1. helyezett: Feszty Á. Alapiskola és Óvoda Ógyalla
  2. helyezett: Spojená škola Zlaté Moravce
  3. helyezett: ŠZŠ s VJM- Speciális Alapiskola Ógyalla
  4. helyezett: ŠZŠ s VJM – Speciális Alapiskola Komárom
  5. helyezett: Spojená škola Komárom
  6. helyezett: Éltes Mátyás nevelési-oktatási központ Mosonmagyaróvár

            A minden csapat érmet, kupát, oklevelet kapott, melyet a KFC és az ógyallai Speciális Alapiskola biztosított. Ezenkívül  minden játékos ajándék csomagot vehetett át, melynek összetételéről  a KFC, az ógyallai Speciális Alapiskola és az Unimal Hurbanovo gondoskodott.

            A zárószóban Mgr. Misák Zoltán köszönetet mondott a résztvevő csapatoknak az etikus játékért. A támogatóknak az ajánékokért, finom falatokért, helyszín biztosításáért.  A  kísérő pedagógusoknak az örömteli szurkolásért, valamint a szervező iskola tanári karának az esemény sikeres lebonyolításában való aktív részvételéért.

Bathó Sylvia, pedagógus

hirdetés
Previous articleOrigo: péntektől kétféle ártípussal lehet találkozni a magyar benzinkutakon
Next articleGaudium – jubileum: „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is”