HAZA SPORT Újabb bajnoki cím Lengyelországból 

Újabb bajnoki cím Lengyelországból 

665
hirdetés

Pénteken reggel indult útnak Lengyelországba, Kobierzyce városába a Seishin Karate Klub különítménye 2 harcossal, akiket a szülők is elkísértek. A fárasztó út után a csapatnak volt ideje kicsit csobbanni a szálloda medencéjébe. Majd egy finom közös vacsora után nyugovóra tért a csapat. Másnap 9ó indultak a verseny helyszínére, amin összesen 6 ország (Lettország, Bulgária, Lengyelország, Ukrajna, Csehország és Szlovákia) 320 versenyzője vett részt. A mérlegelést és a regisztrációt követően bemelegítettek a versenyzők. Az ünnepélyes megnyitó pontban 12ó-kor volt, és utána kezdődtek is a küzdelmek.

Először Bíró Bendegúz lépett tatamira aki 16-os tábláról indult, és az első Lengyel ellenfelét 2 fejrúgással verte meg. Második ellenfele szintén lengyel srác volt, akit szintén két fejrúgással múlt felül, így bejutott a legjobb 4-be. Majd Sárai Csongor lépett tatamira és Lengyel ellenféllel küzdött. Az első két perc döntetlen volt majd a hosszabbításban fejrúgással győzött. Majd ismét Bendegúz következett harmadszor is Lengyel ellenfelét verte fejrúgással. Így megérdemelten jutott be a döntőbe. A döntő küzdelmében Lengyel (Ukrán) ellenféllel küzdött. A küzdelem kiegyenlített volt, de sajnos becsúszott egy fejrúgás így Csongor lett a második. Bendegúz a döntőben Cseh ellenféllel nézett szembe, akit bírói döntéssel vert meg így megnyerte a kategóriáját.

  1. helyezett: Bíró Bendegúz _serdülő kategória +60kg (Dunaszerdahely)
  2. helyezett: Sárai Csongor _Ifi kategória -55kg (Keszegfalva)

Köszönet Hupian Kristínának, az edzői segítségért, és a szülőknek a támogatásért.

Mindkét versenyző sokat fejlődött Horvátország óta így várják a következő megmérettetést a Nyílt Szlovák Bajnokságot, ami Dunaszerdahelyen lesz május végén.

Shihan Markovics János 5.dan

Club Manager – Seishin Karate Club

hirdetés
Previous articleSzélmalomharccá fajul vagy elcsitul a gútai céget is érintő gabonabotrány?
Next articleMárciusban 14,8 százalékra mérséklődött az éves infláció