HAZA RÉGIÓ Új műfüves pályát avattak Dél-Komáromban

Új műfüves pályát avattak Dél-Komáromban

1141
hirdetés

1A két évvel ezelőtt felavatott nagyméretű műfüves pálya után, július 7-én kisméretű, 20×40 méteres műfüves pályát adtak át a Czibor Zoltán Sporttelepen. Az ünnepségen részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, Bánki Erik, országgyűlési képviselő, a gazdasági bizottság elnöke, az MLSZ alelnöke, Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, a megyei MLSZ elnökségi tagja, Khéner László, az MLSZ megyei igazgatója, dr. Molnár Attila polgármester, valamint a képviselő-testület több tagja is.

A beruházás a társasági adóból befolyó összegből és az önkormányzat saját anyagi támogatásából valósult meg, a kisméretű műfüves pálya elsősorban az utánpótlás nevelését szolgálja.

2010 óta növeltük a KVSE támogatásokat és arra törekedtünk, hogy a sportoláshoz biztosítsuk a megfelelő infrastruktúrát is. Így újultak meg a Czibor Zoltán Sporttelep öltözői, átadtuk a fedett lőteret és a nagyméretű műfüves pályát is. A fejlesztések a jövőben sem állnak meg, hiszen műfüves pályát tervezünk a koppánymonostori városrészbe, míg a fürdő területén sportuszodát szeretnénk létrehozni, amit az úszóknak és a vízilabdázóknak is nagy segítséget jelentene – mondta dr. Molnár Attila polgármester, aki hozzátette, a KVSE a megye legnagyobb egyesülete, 800 igazolt versenyzője van, köztük több száz gyermek. Az eredményességre sem lehet panasz, hiszen a felnőtt labdarúgó csapat felkerült az NB III-ba, míg a sportlövő szakosztály két olimpikonnal, Sidi Péterrel és Miskolczi Juliannával büszkélkedhet. Ezt kevés 20 ezres nagyságrendű város mondhatja el magáról.

A megyében rengeteg fejlesztés valósult meg, ami lehetőséget teremt a gyerekek bevonására, az utánpótlás fejlesztésére – emelte ki köszöntőjében Khéner László, az MLSZ Komárom-Esztergom megyei igazgatója. Popovics György megyei elnöktől megtudtuk, hogy csak a labdarúgásra az utóbbi években 4 milliárd forint jutott.

2010 óta 15 műfüves pálya készült el, ebből 7 Komárom, Kisbér és Oroszlány térségében, ahová korábban vagy nem, vagy nagyon kevés ilyen jellegű támogatás jutott. A műfüves pályák száma 2017-ig 29-re növekszik majd – hangzott el Czunyiné dr. Bertalan Judit beszédében.

Bánki Erik hozzátette 2010 óta a sport területén hazánkban olyan kiemelt fejlesztések zajlanak, amelyekre Európa-szerte nem találunk példát. A most átadott kisméretű műfüves pálya elsősorban az utánpótlás nevelését célozza, így az átadót követően a gyerekek azonnal birtokba is vették a létesítményt.

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleOktóberben rendezik meg a 10. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt
Next articleHat évvel ezelőtt bérgyilkos oltotta ki Basternák László életét