HAZA KULTÚRA Októberben rendezik meg a 10. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

Októberben rendezik meg a 10. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekversenyt

1014
hirdetés

Várják a primadonnák, hőstenorok, szubrettek és buffók jelentkezését!

LEH10Lapzárta után, múlt héten szerdán Stubendek László, Komárom polgármestere és Kerényi Miklós Gábor „Kero”, az együttműködő Budapesti Operettszínház főrendezője, művészeti vezetője, az énekverseny művészeti tanácsadója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hivatalosan is megkezdődtek a 10. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny előkészületei.

A korhatár a nők esetében 18-tól 30 év, a férfiak esetében 18-35 év. A kategóriák a szólistáknál: primadonna (drámai és lírai szoprán) illetve bonviván (hőstenor és lírai tenor), a párosoknál szubrett, buffó. Az érdeklődők szeptember 15-ig jelentkezhetnek a nemzetközi versenyen való megmérettetésre. Várják az amatőr és profi énekesek, társulatok tagjai és kezdők benevezését is.
– Komárom kulturális életében jelentős szerepe van ennek a nemzetközi énekversenynek és éppen ezért mindent megteszünk annak érdedében, hogy remek hangulatot és méltó feltételeket teremtsünk a jubileumi énekverseny számára – ígérte Stubendek László polgármester.
Kerényi Miklós Gábor örömmel tudatta, hogy a komáromi döntőben, melyet október 23-án tartanak, a Budapesti Operettszínház nagyzenekara kíséri majd a versenyzőket. Október 24-én, a Magyar Operett Napján a színház sztárjai lépnek majd fel az énekverseny gálaestjén, amelyet Budapesten tartanak. – Bízom abban, hogy az elkövetkező tíz évben Komárom, mint Lehár Ferenc szülővárosa is egyre híresebb lesz. Azért támogattam és támogatom ezt az énekversenyt, mert újabb inspirációt jelent az operett műfajának. Az operett a maga hatásával és szépségével hatalmas lehetőséget nyújt arra, hogy kezet fogjanak népek és időszakok, találkozzon a régi és az új. A nem titkolt fő cél, hogy tehetségeket fedezzünk fel. Amennyiben olyan tehetségek jelentkeznek az énekversenyre, akikben a későbbiekben is bízhatunk, már most felajánlhatom a továbbképzésük lehetőségét – nyilatkozta Kerényi Miklós Gábor. Az idei énekverseny zsűrijének tagja lesz Frankó Tünde Liszt Ferenc-díjas operaénekes, érdemes művész, Szép Gyula, a Kolozsvári Magyar Opera igazgatója, Yehonatan Carmi zenei menedzser és Dagmar Livorová, a Szlovák
Zeneművészeti Egyetem opera- operett énekszakos tanára. A 10. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny fődíja 3 ezer euró.
Az érdeklődők a jelentkezési nyomtatványt a http://www.operetta-competition-lehar.sk/ internetcímen érhetik el. A kitöltött nyomtatványt, a szakmai életrajzot és a fényképet ajánlott levélben a Mestské kultúrne stredisko, Hradná 1, 945 01 Komárno, SR címre kell beküldeni. Részletes információk a 00421-35-7713-547, illetve 00421-907-799-823 telefonszámokon, a csengel.monika@gmail.com és a sardi.petra@operett.hu email címeken kérhetők.

DUNATÁJ HETILAP 27/2016

hirdetés
Previous articleNizzai tömeges gázolás – Obama terrorcselekménynek minősítette az ámokfutást
Next articleÚj műfüves pályát avattak Dél-Komáromban