HAZA BELFÖLD Tovább tart az árvízveszély Szlovákiában

Tovább tart az árvízveszély Szlovákiában

791
hirdetés

DSC_3415Tovább tart az elmúlt napok jelentős csapadékmennyisége és a hóolvadás együttes hatásának következményeként kialakult árvízveszély Dél-Szlovákia több járásában.

    A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) adatai szerint az éjszaka folyamán az érintett területeken 10-30 milliméter újabb csapadék hullott, aminek következtében az éjszakai és a délelőtti órákban több szlovákiai folyó szintje tovább emelkedett, helyenként a vízszint emelkedése elérte az óránkénti 5-10 centimétert is.
    A kora délutáni órákban Dél-Szlovákia tíz járásában első, két járásban másod-, egy járásban pedig harmadfokú árvízvédelmi készültség volt érvényben. Az árvízveszély leginkább az ország déli részét érinti, s a határ menti régióban alakult ki, az érintett terület az érsekújvári járástól (okres Nové Zámky) a nagymihályi járásig (okres Michalovce) terjed.
    A legveszélyeztetettebb terület továbbra is a lévai járás keleti része, ott minden folyón harmadfokú árvízvédelmi készültség van és marad is érvényben visszavonásig, mivel további vízszintemelkedés várható.
    Az árvízveszély által érintett nyitrai, besztercebányai és kassai megyék tűzoltóságainak jelentése szerint sem az éjszakai órákban, sem a délelőtt folyamán nem kellett végrehajtaniuk árvízveszéllyel kapcsolatos kiszállásokat. Ennek ellenére  – s tekintettel arra, hogy a helyzet gyorsan változhat – a tűzoltóság a rendelkezés visszavonásáig mind a nyitrai, mind pedig a besztercebányai megyében százszázalékos készenlétben tartja az állományt.

MTI

fotó: dunataj.sk (illusztráció)

hirdetés
Previous articleKomáromi autótesztelő: BMW X1 xDrive 25d: Megszépülve, megerősödve
Next articleHagel: Észak-Korea „valódi és nyilvánvaló fenyegetést” jelent