HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Tom Cruise új filmjének bevétele már 150 millió dollárnál jár

Tom Cruise új filmjének bevétele már 150 millió dollárnál jár

839
hirdetés

Egy hét alatt világszerte több mint 150 millió dollárért (34 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők Tom Cruise új filmjére, a Feledésre.

A Joseph Kosinski rendezésében készült, világvége hangulatú akciófilmet előbb Észak-Amerikán kívül kezdték forgalmazni, az ebből származó bevételek vasárnapra már 112 millió dollárnál (25 milliárd forintnál) jártak.
A produkció pénteken került az amerikai és kanadai mozik műsorára, és jegyeladásai csaknem túllépték a 38 millió dollárt (8,7 milliárd forintot).
Elemzők rámutattak, hogy a bostoni tragédia, és a merénylet tettesei után folyó hajsza láthatólag nem befolyásolta a mozirajongókat.
Kosinski 2010-ben a Tron: Örökség című akció sci-fivel debütált rendezőként. A Feledés a második nagyjátékfilmje, a főszerepekben Cruise, Morgan Freeman és Olga Kurylenko látható. A történet főhőse Jack Harper robotrepülő-szerelő (Cruise), aki abban a küldetésben vesz részt, aminek során a Földön pusztító háború után az élethez szükséges forrásokat kutatnak fel. Harper azonban egy űrhajósnő megmentése után másképp kezdi látni a dolgokat.
Az észak-amerikai mozis toplistán a Feledés után a 42 című sportdráma lett a második 18 millió dolláros jegyeladással, a Croodék című animációs film pedig a harmadik 9,5 millió dollárral.

MTI

hirdetés
Previous articleKomáromi autótesztelő: Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi Premium: A 3. generáció
Next articleHazahív a harangszó – kitelepítettek találkozója Szímőn