HAZA RÉGIÓ Több mint 5000 kutyát neveztek

Több mint 5000 kutyát neveztek

1791
hirdetés

fullNyolcadik alkalommal rendezte meg a Magyar  Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége a nemzetközi kutyakiállítást. Október 19-e és 20-a között több tízezren látogattak ki a Monostori erődbe, ahol 22 ország legszebb kutyáit versenyeztették az impozáns falak között. A nevezett kutyák száma meghaladta az ötezret.

A rendezvényre ellátogatott dr. Molnár Attila polgármester is, aki bevallotta, hogy nagy kutyarajongó, bár egyelőre két cicával élnek egy fedél alatt.

Nagyon örülünk annak, hogy a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége idén is városunkat választotta a nemzetközi kiállítás helyszínéül. Fontosnak tartottam, hogy kilátogassak a rendezvényre, már csak azért is, mert egy hete adtuk át a város kisállat menhelyét, amit a Rex Állatvédő Egyesület működtet – mondta dr. Molnár Attila.

A kiállításra és versenyre idén rekord számú nevezés érkezett. Bóta Renáta szibériai huskyját mérettette meg.

– A kutyusom nemrég múlt másfél éves, magyar és horvát junior bajnok. A felnőtt címek megszerzését most kezdjük el. A huskyk nagyon aktívak, hatalmas a mozgásigényük. Első kutyának nem ajánlom, mert karakán, következetes gazdit igényelnek. Sok türelem és kitartás kell hozzájuk, azonban nagy örömöt tudnak okozni. A gyerekeket szeretik, tipikus családbarát kutyák – tudtuk meg Bóta Renátától.

A nemzetközi kutyakiállításon megrendezték a Komáromi Hobbi Kutya Szépségversenyt, amelynek nevezési díjaiból befolyt összeggel a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület által mentett kutyákat és macskákat támogatják. A klubkiállítások mellett idén felépült a Fajtaváros, ahol sok érdekességet lehetett megtudni a fajtákkal kapcsolatban.

– A barna közép uszkárt eredetileg vízi vadászatra tenyésztették ki, mára inkább hobbi- és sportkutya lett, illetve gyakran alkalmazzák őket terápiás céllal is. Intelligensek, nagyon mozgékonyak és aktívak. Szeretik a gyerekeket és jól kijönnek más állatokkal is. Babszi kutyám fajtagyőztes, testvérével, Jocival kutyapárban is győztesek – mondta el Bíró Anita, aki Pápáról érkezett.

A két nap során folyamatosan látogatható volt az állatsimogató, ahol őshonos magyar háztáji állatokkal találkozhattak az érdeklődők. Ezenkívül volt kutyaiskola és lovas bemutató, Frisbee Országos Bajnokság és súlyhúzó verseny is.

komarom.hu

további fotók itt

hirdetés
Previous articleSzavazott a parlament Zvolenskáról
Next articleZsédára saját védőangyala vigyáz