HAZA RÉGIÓ Tatai Vadlúd Sokadalom

Tatai Vadlúd Sokadalom

861
hirdetés

vadlúdA Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Csoportja, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület minden évben november utolsó szombatján Tatára, az Öreg-tó partjára invitálja a természetbarátokat, a madarak iránt érdeklődőket. Az idén november 29-én rendezik a Tatai Vadlúd Sokadalmat.

 

A Tatai Vadlúd Sokadalom egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek kavalkádja, mégis ünnep. A látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik. A vadludak korán reggel felszállnak a tóról és kirepülnek a környező táplálkozó területre. Ezt hívjuk kihúzásnak. Aki hallotta már egyszer is, ahogy a több ezer vadlúd szinte egyszerre feldübörög, sose felejti el ezt a csodálatos élményt. Naplementekor térnek vissza, hogy a tó biztonságot nyújtó vizén töltsék az éjszakát. Ez a behúzás.

Az érdeklődőket szombat hajnaltól késő délutánig önkéntesek várják távcsövekkel, teleszkópokkal láthatják a madarakat. A rendezvény és valamennyi program ingyenes.

 

Részletek: www.vadludsokadalom.hu

tata.hu

Csatolmány Méret
Vadlúd Sokadalom2014.pdf 2.51 MB
hirdetés
Previous articleRégészeti központtá válhat Dél-Komárom
Next articleA MI KARÁCSONYUNK