HAZA HÍR-MIX Szoros együttműködés a hatékony egészségügyi ellátásért

Szoros együttműködés a hatékony egészségügyi ellátásért

1032
hirdetés

Péntek délelőtt egészségügyi témákban egyeztetett a városházán a komáromi kórház igazgatója, Jaroslav Jaška, a megyei egészségügyi szakbizottság elnöke, Viola Miklós képviselő és Keszegh Béla polgármester.

A témák közt szerepelt a kórház jelenlegi terhelése a járvány miatt, az oltások biztosításának a felgyorsítása és bővítése, továbbá a fejlesztési tervek a kórháznál. A szoros együttműködés az alapja a leghatékonyabb egészségügyi ellátásnak.

Jaroslav Jaška elmondta, hogy a kórház kézben tartja a jelenlegi helyzetet. Folyamatosan zajlik az oltás és a kórház nagyobb mennyiségű oltások beadására is kész. Több oltóanyagra a következő hetekben számítanak, de már most is nyíltak meg újabb helyek. Örömmel fogadják, hogy a város is lobbizik az oltóanyagokért, így most már fokozatosan több érkezik. Beszámolt a most zajló és tervezett építkezésekről, amely során további fejlesztéseket tudnak megvalósítani Komáromban. Év végéig elkészül az új sürgősségi fogadó pavilon, amely az ország egyik legmodernebb ellátóhelye lesz. Fontosnak tartja azt is, hogy a belgyógyászat épületének átalakításakor nem csak a külső lett felújítva, de a belső részt is átalakították a modern kezelés körülményeihez, ami most a koronavírusos betegek ellátásában is nagy segítség.

Viola Miklós jelezte, hogy a nagyobb fokú átoltottságban látja a vírus megfékezését és a visszatérést a régi életünkhöz. Az új oltási tervekben a megyei önkormányzatok kaptak feladatokat, így az egészségügyi bizottságon és a megyei képviselőkön keresztül is segíteni tudnak az ügyben. Mindent megtesznek azért, hogy akár újabb oltási hely nyíljon a Komáromi járásban. A fejlesztések megvalósításában támogatásáról biztosította a kórházat, örömmel figyelik, hogy az elmúlt években folyamatos a fejlesztés.

Keszegh Béla polgármester a város támogatásáról biztosította a kórház vezetőjét. Újabb lélegeztető gépek beszerzésében igyekszik segíteni a város, amelyek a koronavírusos mellett más betegségek hatékony kezelésben is kulcsfontosságú. Az oltás szervezésében továbbra is aktív együttműködést folytat a város, szükség esetén nagyobb termeket is biztosít a tömeges oltáshoz.

 

k.v.h.

 

hirdetés