HAZA BELFÖLD Szlovákia kormánygépet küld az Izraelben rekedt állampolgáraiért

Szlovákia kormánygépet küld az Izraelben rekedt állampolgáraiért

448
hirdetés

Szlovákia szerdán (október 11.) kormánygépet küld Tel-Avivba az Izraelben rekedt szlovák állampolgárok hazaszállítására. Erre a szlovák külügyminisztérium és a belügyminisztérium egyeztetése nyomán kerül sor – tájékoztatta a TASR-t a külügyminisztérium kommunikációs osztálya.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„Szlovákia tel-avivi nagykövetsége számos Izraelben tartózkodó szlovák állampolgárral van összeköttetésben, és dolgozik az utaslista összeállításán. A kiszolgáltatottabb helyzetben levők élveznek elsőbbséget” – közölte a tárca.
Az Airbus A319 OM-BYK kormánygép 89 férőhelyes, a kora reggeli órákban indul Pozsonyból (Bratislava), fedélzetén lesz a Szlovák Szamaritánus Szövetség két egészségügyi munkatársa is.
A napokban számos légitársaság törölte izraeli járatait, ezért szlovák állampolgárok rekedtek az országban.
A külügyminisztérium egyúttal közölte, nem ajánlja a közel-keleti országba utazást. „A jelenlegi helyzet egyáltalán nem alkalmas sem zarándokutakra, sem üdülésre” – hangsúlyozta a tárca, és felelőtlennek nevezte azokat az utazási irodákat, amelyek további utakat szerveznek, illetve nem mondták le a jelenlegiket.
A minisztérium hozzátette, nem szűnt meg teljesen az izraeli polgári légi közlekedés, de korlátozások vannak, és sokat késnek a járatok. Felhívta a figyelmet, hogy a jordán határ közelében levő turisták Jordániából, az ammani repülőtérről is hazautazhatnak.

TASR

hirdetés
Previous articleElhunyt Sólyom László volt köztársasági elnök
Next articleÁtvették a képviselők a megválasztásukat igazoló bizonylatot