HAZA RÉGIÓ Szilveszteri úszás Gútán

Szilveszteri úszás Gútán

1291
hirdetés

???????????????????????????????Sokat kell még tanulnia a téli úszók komáromi tagjainak a gútai „Rozmároktól”. Elsősorban rendezés szempontjából bizonyulnak sokkal jobbnak a gútaiak, hiszen a hagyományos szilveszteri úszásra ők kellőképpen le tudták hűteni a Vág-Duna vizét (a víz 1,1 oC, a parton a hőmérséklet – 3,4 oC), nem szólva arról, hogy még megfelelő számú jégtábla is úszott a vizen. Ez a szervezési munka elsősorban Huszárik Karcsinak, a téli úszás fő szervezőjének köszönhető, aki viszont – a korábbi hagyományokkal szakítva – idén a partról irányította az úszókat. Az történt ugyanis, hogy másfél órával a vízbeereszkedés előtt Karcsi barátunk – érhetetlen megfontolásból – (férfi olvasóink figyelem!): mosogatni kezdett, s az egyik lecserbult bögre csontig bevágta az újját. Szerencsére dr. Viola Miklós (Miki) a rendelőben volt, s néhány öltéssel rendbehozta a sérülést, de Karcsit eltiltotta az úszástól (Főképp az volt a veszélyes, hogy a vízbe kerülő vér esetleg támadásra észteti az ott ólalkodó cápákat)! Mindenesetre a szilveszteri úszás jól sikerült, kellő tapasztalatokat is adott: Férfiember ne végezzen női munkát még az év utolsó napján se! (Bár ha jobban átgondoljuk, dr. Viola munkája, a varrás, az minek minősül?)

Információink szerint a partról figyelő didergők jelenleg még a kályhák mellett próbálnak felmelegedni, a téli úszók pedig vidám hangulatban, közösen búcsúztatják az ó-évet..

Mindehhez mi is vidám szilveszterezést és Boldog Új Évet Kívánunk!

A Dunatáj helyszíni tudósítását olvasták

??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

hirdetés
Previous articleA közmédia óévbúcsúztatója – Gyöngyszemek gyöngyöző italok mellé
Next articleHarmadszor is megmozdult a föld újév napján Nógrádban