HAZA Egyéb A közmédia óévbúcsúztatója – Gyöngyszemek gyöngyöző italok mellé

A közmédia óévbúcsúztatója – Gyöngyszemek gyöngyöző italok mellé

905
hirdetés
50698_305_210Zenével, szórakoztató műsorokkal, remek filmekkel és gondolatébresztő visszatekintésekkel zárják 2014-et a közmédia csatornái. Kicsik és nagyok most egyaránt találhatnak kedvükre valót.

Igazi hangulat-alapozót kíván a Budapest Bár – A pesti dal története című zenés film. Az együttes megunhatatlan számokat játszik, és mindenkit lázba hoz. Legnagyobb erényük, hogy a régi pesti dalokat a fiatalokkal is sikerült megszerettetniük (Duna 11.00).
Városvédő civilek elhatározták, hogy felélesztik a budai hegyvidék legendás vörösborát, a kadarkát. Hosszas ügyintézés után a fürtök Jókai régi szőlőskertjében nőnek. A Helyben megidézik az egykori tulajdonosok szellemét, így megszólal a nagy mesemondó (Tóth Józsy faszobrász hangján), az író felesége, Laborfalvi Róza (Saly Noémi), valamint a szervező: Búza Péter (Kossuth Rádió 11.07).
Különleges csemegéket ígér az év utolsó Kívánságkosár adása. A kétórás óév búcsúzatóban Bangó Margit, Kocsis Tibor, Vastag Csaba, Vastag Tamás, Nyári Károly, Nyári Edit és Nyári Alíz hoz vidám perceket. Szűcs Judith, Takács Nikolas, Dolly és Király Linda újévi jókívánságait is tolmácsoljuk egy-egy slágerük kíséretében. Adásunkban ezen a napon sem maradhatnak el nézőink üzenetei! Műsorvezető: Radványi Dorottya és Klement Zoltán (Duna, Duna World 12.25, ismétlés: Duna World 22.00).
Az m2 mesecsatorna egész nap nagyszerű hangulatot teremt. Reggel varázserejű mondókákat tanulhatunk (Eszterlánc), és Miss BG is eljön hozzánk látogatóba. A délutáni mesemoziban Sabrinát és varázspálcáját kísérhetjük el a boszorkányképzőbe. Koraeste a legkisebbeknek Bogyó és Babóca és Borka, no meg az ő varázsruhája kíván szép álmokat, a nagyobbaktól Ozie Boo – Kívánságok éjszakájával búcsúzunk az óévtől.
Nem biztos viszont, hogy gyermekeknek való az Újrakezdők – Szerelmes szingli szittert keres című amerikai romantikus film. A felnőttek szórakozáshoz viszont minden adott: egy gyönyörű, de csalódott anyuka (Catherine Zeta-Jones), két bájos gyermek, s egy sármos férfi bébiszitter (M1 13.00).
A klasszikus pesti humort idézi a Rádiószínház, Királyhegyi Pál történetei című összeállítása. A felejthetetlen sztorikat maga a világlátott, sikeres, de a poklok poklát is megjárt író osztja meg a hallgatókkal (Kossuth Rádió 13.06).
Carlo Collodi örökzöld meséjét, A Pinokkiót német feldolgozásban láthatjuk. A csípős megjegyzéseket tevő különös fahasábból Geppetto mester bábut farag, melyet a Jótündér éjszaka életre kelt. A rakoncátlan Pinokkió nem hallgat élő lelkiismeretére, a házi tücsökre, és eladja az iskoláskönyvét, hogy az árán megnézhesse a mutatványosokat. Ám ott a hiszékeny és tapasztalatlan Pinokkiót a csodák mezejére csalják (M1 15.55).
A Drezdai Staatskapelle szilveszteri hangversenyén Lehár Ferenc A víg özvegy nagyoperettjének keresztmetszetét hallhatjuk, Hanna szerepét a New York-i Metropolitan Opera sztárja, Renée Fleming alakítja. Ráadásként örökzöld dallamok csendülnek fel (Bartók Rádió 19.30).
Az óévet idén is a Bagi–Nacsa páros búcsúztatja az M1-en. Szokásához híven a különös duó most is számba veszi az év legfontosabb közéleti és médiaeseményeit, egyúttal görbe tükröt tartva politikusoknak, celebeknek és közszereplőknek egyaránt (21.25).
Magyarország, szeretlek! Szilveszteri különkiadásban kicsit összekeverednek a játékok és a szabályok, folyton pörög a szerencsehordó, különleges produkciók és meglepetések nevettetik meg a játékosokat és a nézőket is. (M1 22.20).
A Himnuszt és Áder János köztársasági elnök újévi köszöntőjét (M1, Duna, Kossuth Rádió 24.00) egész éjjel tartó vigasság követi. A Házibuli Petőfivel műsorfolyamban a kedvelt rádió zenéit a szerkesztők házibuli-formában adják közre (0.02-től), a középkorosztályt a Kossuthon a 90-es évek és az ezredforduló vidám könnyűzenei slágerei várják Szilveszteri hangulat címmel (0.17).
A filmkedvelők szívét dobogtatja meg A legényanya című magyar film. Az abszurd darabban Rozi, a nemrég született kisfiának a Józsi nevet adta, szakítva azzal a szokással, hogy a faluban minden férfit – a tanácselnök után – Bélának hívnak. Józsi felnő, majd mikor összejön Ágikával, csodálatos módon ő marad terhes. De vajon a falunak szüksége van-e csodára? (Duna 0.10).

Minden kedves nézőnek és hallgatónak ezúton is boldog újévet kíván az MTVA!

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleVádat emeltek a kislányát az ablakon kilökő tatabányai nő ellen
Next articleSzilveszteri úszás Gútán