HAZA KÜLFÖLD Szijjártó a felvidéki magyarságról tárgyalt az MKP elnökével

Szijjártó a felvidéki magyarságról tárgyalt az MKP elnökével

875
hirdetés
Budapest, 2015. október 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) hivatalában fogadja Berényi Józsefet, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökét 2015. október 19-én. MTI Fotó: KKM/Burger Zsolt
Budapest, 2015. október 19.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) hivatalában fogadja Berényi Józsefet, a szlovákiai Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökét 2015. október 19-én.
MTI Fotó: KKM/Burger Zsolt

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a hivatalában fogadta Berényi Józsefet, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) elnökét, aki tájékoztatta őt az MKP választási felkészüléséről, valamint a felvidéki magyar közösség aktuális helyzetéről – közölte a minisztérium hétfőn az MTI-vel.

    A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közleményében kifejtették: Szijjártó Péter és Berényi József egyetértett abban, hogy mind a szlovák-magyar kétoldalú kapcsolatok, mind pedig a felvidéki magyarság szempontjából rendkívül kedvezőtlen lenne, ha a szlovák választások kampányának hangulata provokációk miatt feszültté válna.
    A külügyminiszter és az MKP elnöke abban is egyetértett, rendkívül fontos, hogy a felvidéki magyarságnak a következő választások után erős képviselete legyen a szlovák parlamentben – tájékoztatott a tárca.

MTI

hirdetés
Previous articleKinek a szócsövévé vált Andruskó Imre?
Next articleSulík: Valljanak színt a pártok, együttműködnének-e a Smerrel