HAZA BULVÁR Szabó Győző kész tanúskodni

Szabó Győző kész tanúskodni

851
hirdetés

t1_szabo_gyozo_kesz_tanuskodni_3486Ki ne emlékezne Pelikán József gátőrre vagy épp Virág elvtársra? A Tanú című film jelenetei – és klasszikus sorai – beleégtek jónéhány generáció emlékezetébe. A Thália Színháznak köszönhetően azonban újra élhetjük Bacsó Péter moziját.

Ugyan maga a Tanú című darab már 2012 decembere óta látható, ám a közelmúltban megújult a szereposztás: Csányi Sándorhoz Pindroch Csaba és Szabó Győző csatlakozott. A három színész – aki első alkalommal lép közösen a „világot jelentő deszkákra” – úgy döntött, ennek örömére ellátogatnak az Állatkertbe, ahol örökbefogadják Józsefet, a pelikánt, aki ugyan nem gátőr, de ennek ellenére otthonosan mozog vizes környezetben.

Elvégre – mint említettem – pelikán.

Győző elárulta, egy ilyen klasszikusban részt venni mindig nagy kihívás: „Főleg akkor nehéz, ha egy-az-egyben modellezünk valamit. Itt azonban a filmes forgatókönyvet kellett színházi nyelvre adoptálni, ami önmagában elegendő ahhoz, hogy már ne legyen ugyanaz, és ugye teljesen más technikát igényel a színházi színjátszás, mint a filmes. Ha újraforgatnánk a filmet ezzel a szereposztással, az már nagy kihívást jelentene!” – magyarázta a színész, hozzátéve, hogy az újraforgatás lehetőségét persze nem gondolja komolyan: „Vannak dolgok, amiket nem szabad megpiszkálni! A színházi adaptáció azért jó, mert itt még föl lehet venni a versenyt a filmmel, de újraforgatni semmiképpen nem kéne.”

Szabó Győző egyébként nagyon lelkesen nyilatkozott mindenkinek arról, hogy a Csányi-Pindroch-Szabó trió először áll egy színpadra, és megtudtuk, még számos kollégájával várja a közös színházi munkát: „Kamarás Ivánnal sem voltam még közösen egy színpadon, pedig nagyon jó barátok vagyunk, Oroszlán Szonjával sem – ami azért érdekes, mert filmeken fel-feltűnünk közösen.”

Szabó Győző azzal búcsúzott a Tabu TV nézőitől: jelenleg inkább a színházra koncentrál, tehát a közeljövőben filmszerepekben nem valószínű, hogy feltűnne.

tabutv.hu

 

hirdetés
Previous articleSzegény ember gyógyszerei
Next articleRECEPTEK: Pudingos mákos-meggyes kocka