HAZA HÍR-MIX Sportgálán díjazták a 2020-as és 2021-es év legjobb komáromi sportolóit

Sportgálán díjazták a 2020-as és 2021-es év legjobb komáromi sportolóit

828
hirdetés

Komárom város a Covid-19 pandémia miatt októbert 5-én nem csak a tavalyi, hanem a tavaly előtti év legsikeresebb komáromi sportolóit és edzőit is jutalmazta az Európa szálló tulajdonosai által ingyen a szervezők rendelkezésére bocsátott éttremükben, ahol a jelenlevőket meg is vendégelték.


Kovács Dávid, a városi önkormányzat mellett működő sportbizottság elnöke magyarul, a helyettese, Mihalička Róbert pedig szlovákul köszöntötte a gálára érkezőket. „Nehéz időszak van mögöttünk, és lehet, hogy előttünk is, de Komárom sportolói továbbra is kitartottak, és szép eredményeket értek el” – hangzott el a megnyitón. Majd a bizottság vezetői a sport jelentőségét hangsúlyozták, ami „alázatra, kitartásra, fegyelemre és rendszerességre is nevel, valamint a jó egészségünk megóvása érdekében is nagy fontossággal bír. Anélkül nem is nagyon lehet és nem igazán érdemes élni. Egyúttal megtanít minket győzni, átérezni a siker mámorát…”.

Kijelentették, hogy Komárom egy igazi sporthatalom, s mindig nagyon örülnek annak, ha a helyi sportolók sikereiről számolhatnak be. Mint mondták, azok kapcsán a dicsőség mindig a versenyzőké, az edzőké és a sportkluboké, a város „csak”erkölcsileg és anyagilag támogathatja őket.”Korábban soha több pénzt nem áldoztunk a sportra, mint az eltelt négy évben.” – szögezték le. Hozzátéve: iskolai tornatermeket, sportpályákat, nyilvános kültéri sportlétesítményeket, uszodát újíttattak fel, ekképp hozzájárulva a sportolási lehetőségek bővítéséhez. Végül, a mandátumuk lejártával köszönetet mondtak mindazoknak, akik az eredményeikkel hozzájárultak Komárom régi hírnevének az öregbítéséhez, s gratuláltak nekik.

Először a 2020-as év legjobb sportolóit jutalmazták. A méltatásokat Bajkai János, a Városi Hivatal illetékes főosztályvezetője a kolléganőjével együtt, magyarul és szlovákul ismertette. Majd Keszegh Béla polgármester Ondrej Gajdáč alpolgármesterrel és Kovács Dávid sportbizottsági elnökkel együtt adta át a tárgyi jutalmakat, okleveleket és virágcsokrokat a kiválasztottaknak. Az ifjúsági – olimpiai sportág – egyéni kategória győztese Podleiszek Filip, a helyi kajak-kenu klub gimnazista sportolója lett. A felnőtt – olimpiai sportág – csapatsport kategória győztesévé a Spartak UJS Komárom röplabdaklub vált. A felnőtt – olimpiai sportág – egyéni sport terén Csiba Ildikónak, a PIKO-BIKE Sportklub felettébb eredményes tagjának jutott az elsőbbség. Az ifjúsági – nem olimpiai sportág – egyéni sport kategóríában Kovaříková Mária, a komáromi sakk-klub sikeres tagját jutalmazták. A felnőtt – nem olimpiai sportág – egyéni sport kategória legjobb helyi sportolójává Vedej Jakubot, 90 kilós kategóriában Szlovákia 2020-as évi legerősebb emberét választották. Az év legjobb komáromi edzője pedig Dosúdil František, a helyi Kajak-kenu klub junior és kadét edzője lett.

Azután kiderült, hogy kik lettek a 2021-es év legjobb komáromi sportolói, akik a következők: ifjúsági – olimpiai sportág – csapatsport kategória: TJ STEP Biosaurus Basketball Academy, ifjúsági – olimpiai sportág – egyéni kategória: Tóth Ľudovít kajakozó, felnőtt – olimpiai sportág – csapatsport: K4 tagjai – Vlček Erik és Botek Ádám, valamint a SPARTAK UJS KM röplabdacsapat, felnőtt – olimpiai sportág – egyéni sport: Petrušová Mariana kajakozó, ifjúsági – nem olimpiai sportág: Bazinská Barbara Nikolett Gyorsasági motorcsónak-versenyző, felnőtt – nem olimpiai sportág: Konyári Daniel, a WOLF FIGHT klub tagja, felnőtt – veterán sport kategória: Hrabovsky Patrik kempós, legjobb edző: Likér Peter, a gyorsasági kajak szlovák válogatottjának edzője, az év sportszemélyisége: Erik Vlček, a komáromi sport fejlődéséért pedig tavaly legtöbbet tett: Tarr Juraj kajakos edző.

Nagy-Miskó Ildikó, dunataj.sk

hirdetés
Previous articleA komáromi motoros klub tevékenysége, élete – Vendég: Nagy Ákos
Next articleAz energiaválság miatt alacsonyabb hőmérséklet lesz az óvodákban