HAZA BELFÖLD Az energiaválság miatt alacsonyabb hőmérséklet lesz az óvodákban

Az energiaválság miatt alacsonyabb hőmérséklet lesz az óvodákban

515
hirdetés

Az energiaválság miatt alacsonyabb hőmérsékletre lehet felfűteni az óvodákat – derül ki az egészségügyi minisztériuma gyermek- és ifjúsági létesítményekkel kapcsolatos rendeletének módosításából.

Kép: illusztráció, picabay.com

„A várható energiaválság miatt a hőmérséklet ideiglenes csökkentését javasoljuk az óvodákban” – áll az anyagban.
Az előzetes javaslat szerint csak a mosdókban és a vécékben kell a jelenlegi 24 fokról ideiglenesen 23-ra csökkenteni a hőmérsékletet azokban az intézményekben, ahová 6 évnél fiatalabb gyerekek járnak – magyarázta az ÚVZ SR.
„Ez a változás elfogadható, nem jelent egészségügyi kockázatot a gyerekekre. Más helyiségekben változatlanok maradnak a legalacsonyabb megengedett hőmérsékleti értékek” – mondta a TASR hírügynökségnek Daša Račková, az ÚVZ szóvivője.
A szóvivő hozzátette, a véleményezési eljárás alatt álló rendelet egyes rendelkezései még módosulhatnak. A módosítás a javaslat szerint 2023. január 1-jén lépne hatályba.
A minisztérium rendelete a bölcsődéket is érinti. „Sok óvodáskorú gyereket kapacitáshiány miatt nem tudtak óvodába felvenni, ezért szükség volt a kritériumok azonnali kiigazítására, hogy egyszerűsítsük a fenntartók dolgát” – közölte a tárca.

TASR

hirdetés
Previous articleSportgálán díjazták a 2020-as és 2021-es év legjobb komáromi sportolóit
Next articleA parlament jóváhagyta az egészségügyi dolgozók bérének emelését