HAZA RÉGIÓ SJG: Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2016

SJG: Zrínyi Ilona Matematikaverseny 2016

1404
hirdetés
 1. február 19-én került megrendezésre a Zrínyi Ilona Matematikaverseny, melybe Magyarországon kívül a határon túli magyar diákok is bekapcsolódtak. A tömegeket megmozgató versenyt a nyugat-szlovákiai régióban Keszegh István és Horváth Katalin szervezték. A tesztfeladatokat az alapiskola 2. osztályától kezdődően minden évfolyam oldotta, valamint a gimnazisták és szakközépiskolások is. Egy-egy iskolából több versenyző is indulhatott. Kilenc helyszínen összesen 891 matematikát kedvelő diák mérte össze tudását. A Selye János Gimnázium tanárai, Édes Attila, Édes Erzsébet, Szabó Endre, Fonód Tibor, Horváth Fél Szilvia és Lami Zsuzsa vitték a feladatokat, és biztosították a többi helyszínen a verseny sikeres lebonyolítását, melyhez a helyi iskolák pedagógusai nyújtottak segítséget. A jelentkezők száma az egyes helyszíneken így alakult:

Selye János Gimnázium Komárom    374 tanuló

Magángimnázium Dunaszerdahely      53 tanuló

AI Zselíz                                              25 tanuló

AI Párkány                                           63 tanuló

Kodály Zoltán Gimnázium Galánta   100 tanuló

AI Marcelháza                                   108 tanuló

Iskola utcai AI Gúta                            34 tanuló

AI Nemesócsa                                    102 tanuló

Építőipari Szakközépiskola Ógyalla    27 tanuló

A logikus gondolkodást, a gyors észjárást és egy kis taktikát igénylő feladatsorokat nagy lelkesedéssel oldották a versenyzők. Minden résztvevő emléklapot és csokit kapott.

Zrínyi5A javítás számítógépes feldolgozással Kecskeméten történt. A tavaszi szünet után nagy izgalommal várták a versenyzők az eredményhirdetést, melyre 2016. március 10-én került sor a Selye János Gimnázium dísztermében. A délután háziasszonya Spátay Adriana, az iskola tanárnője volt.

Az egyéni versenyben évfolyamonként értékeltük a legsikeresebb megoldókat annak függvényében, hogy összesen hány diák versenyzett az adott kategóriában. A díjazottak tárgyi jutalmat és oklevelet kaptak. A csapatversenybe az iskolák háromfős csapatai kapcsolódtak be. Az első helyezést elért csapatok tagjai oklevelet kaptak és könyvjutalomban részesültek. A díjakat Stubendek László mérnök, Komárom polgármestere, Andruskó Imre, a gimnázium igazgatója és Keszegh István és a Selye János Gimnázium matematikaszakos tanárai adták át.

Nem feledkeztünk meg a felkészítő tanárok jutalmazásáról sem, hiszen a sikerhez az okos és szorgalmas diákokon kívül egy felkészült „edzőre” is szükség van.

A Selye János Gimnázium diákjai összesen hét kategóriában versenyeztek, és mindegyikben megnyerték a csapatversenyt. Az egyéni versenyben hatan állhattak a dobogó legmagasabb fokára.

Az első helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik:

 1. osztály Pónya Petra, Kóczán Mór Alapiskola és Óvoda, Csallóközaranyos (Panyi Ágota)
 2. osztály Baráth Andrea, Munka Utcai Alapiskola, Komárom (Kukel Mónika, Takács Ingrid)
 3. osztály Bresztyák Jázmin, MTNY Alapiskola, Komáromszentpéter (Bukovszky Nóra)
 4. osztály Slezák Dóra, Munka Utcai Alapiskola, Komárom (Farnbauer Gyöngyi)
 5. osztály Gerencséri Barbara, SJG Komárom (Lami Zsuzsanna)
 6. osztály Csaplár Viktor, SJG Komárom (Horváth Fél Szilvia, Horváth Katalin)
 7. osztály Bencsik Eszter, MTNy Alapiskola, Komáromszentpéter (Csalava Gizella)
 8. osztály Markó Anna Erzsébet, SJG Komárom (Horváth Katalin)
 9. osztály Édes Lili, SJG Komárom (Bukorné Both Emőke)
 10. osztály Csenger Géza, SJG Komárom (Fonód Tibor)
 11. osztály Bukovszky Gergely, SJG Komárom (Kalácska József)

Szakközépiskolák:

 1. osztály Hozák Bettina, Építőipari Szakközépiskola, Ógyalla (Kalácska Erzsébet)
 2. osztály Eke Máté, Építészeti Szakközépiskola, Dunaszerdahely (Kéri Anna)

Az egyéni versenyben kimagasló pontszámot elért tanulók meghívást kaptak az országos döntőre, Kecskemétre, melynek időpontja 2016. március 23-25. A részvétel költségeit a MATEGYE Alapítvány fedezi az alábbi 8 tanulónak:

Pónya Petra, Baráth Andrea, Bresztyák Jázmin, Slezák Dóra, Gerencséri Barbara, Csaplár Viktor, Zrínyi1Bencsik Eszter és Markó Anna Erzsébet.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani minden felkészítő tanárnak, akik megértették a verseny célját, és benevezték diákjaikat a versenybe.

Köszönöm a Selye János Gimnázium tanárainak, a termekben felügyelőknek, a helyszínt biztosító intézmények vezetőinek és tanárainak megértésüket és segítségüket.

A sikerélményen kívül a díjazottak tárgyi jutalomban is részesültek az alábbi szponzorok támogatásával: TONEX Kft, Selye János Egyetem, Selye János Gimnázium, Török Ágota, Tarics Péter, Komárom város önkormányzata, CSEMADOK helyi alapszervezete, Kovács Dávid, Győrffy László és Igar Péter vállalkozók.

Bízom benne, hogy a matematika szépsége jövőre még több diákot kerít hatalmába, és a résztvevők száma 900 fölé emelkedik. Addig is jó egészséget és sok szép feladatmegoldást kíván

Horváth Katalin

Zrínyi6 Zrínyi2 Zrínyi3 Zrínyi4

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleKonkoly Attilát választották a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnökévé
Next articleDacia Duster 1,2 TCe 4×4 Celebration: Ennyi pénzért ennyit senki nem ad!