HAZA RÉGIÓ Selyés Sárkányok

Selyés Sárkányok

870
hirdetés

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az alap- és középiskolák között zajló sárkányhajó bajnokság, melyen iskolánk diákjai a kezdetektől fogva remekül teljesítenek. Eddig háromszor versenyeztünk, és minden évben a dobogó második fokára léphetett fel csapatunk.

Minden úgy kezdődött, hogy egy átlagos napon, talán angol órára menet, Paraska tanár úr megkért, hogy lenne-e kedvem sárkányhajózni. Első gondolataim közé természetesen az „az mi?” tartozott, de egészen izgalmasnak hangzott,ezért rögtön igent mondtam. Szombaton reggel hét órakor, kissé álmosan, de annál nagyobb lelkesedéssel vártuk e nem mindennapi sportkezdetét. Vácra érve az adrenalin szint és a bizonyítási vágy egyaránt nőtt. A medencénél óriási hangzavar mellett elkezdődtek a párbajok. Telt-múlt az idő, míg csakhamar a döntőben

találtuk magunkat. Hosszas küzdelem után lecsúsztunk az első helyről, de ennek ellenére mindenki mosolyogva szállt ki a hajóból. A verseny végén Wichmann Tamás, kilencszeres világbajnok kenus beszélgetett velünk és gratulált teljesítményünkhöz. Természetesen az úgynevezett „Wichmann-selfie” sem maradhatott el. Az ezüstérmek átvétele után egy finom ebédet ettünk, és jóllakva indultunk el haza. Az út egy kiadós ebéd utáni szundítással telt.

Végezetül, reméljük, hogy jövőre a három ezüstérem mellé, egy aranybevonatú serleget is bezsebelhetünk.

Csapatunk tagjai: Bában Laura, Jakab Éva Barbara, Kara Mátyás, Csontos István, Csóka Dávid, Kinczer Noel, Banai Tóth István és Čermák Attila.

 

Králik Zsuzsanna

 

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleHADIJÁTÉK A MONOSTORI ERŐDBEN 1848-49-es csatarekonstrukció
Next articleSuzuki Vitara S: Egy kis erőinjekció