HAZA RÉGIÓ Selyés helytállás az olimpián

Selyés helytállás az olimpián

885
hirdetés

A 2020/2021-es tanévben hagyományosnak nem mondható módon készültünk a földrajz olimpia iskolai és járási fordulójára is. Mindkét esetben az online térben zajlott a verseny, a járási fordulóra 2021. február 5-én került sor egy 90 perces teszt formájában. A Selye János Gimnáziumot Ferenczi Bence, IV.N osztályos tanulónk képviselte, aki így írta le tapasztalatait a versennyel kapcsolatban:

„Az idei évben különös módon, online formában került sor a verseny megrendezésére. A feladatok véleményem szerint kissé nehezebbek voltak, mint máskor. Viszont minden feladatnál adottak voltak a választási lehetőségek, ami nagyban megkönnyítette a dolgomat. Úgy gondolom, hogy a legkönnyebbek az Indiával kapcsolatos feladatok voltak, viszont személyes kedvenceim a gyakorlati feladatok. Ezeknél ugyanakkor kisebb nehézségbe ütköztem, mivel a vonalzó használata egy függőleges számítógép-kijelzőn elsőre igen furcsa feladat. A kisebb akadályok ellenére élveztem a versenyt, szerintem ez a legfontosabb.”

Az online versenyeknek, sajnos, vannak gyenge pontjai is, és a megmérettetésnél ezek egyben negatívumok is voltak. A gép előtt ülő diákok megtalálhatják a módját annak, hogyan lehet a sportszerűséget a cél érdekében háttérbe szorítani. Büszkék vagyunk arra, hogy Bence a tiszta versenyzés híveként érte el 79,6 pontját, ami a járási 6. helyre volt elég, és csupán 4,4 ponttal maradt le az 1. helyezett mögött, de még így is a második legjobb magyar megoldó lett a kategóriájában. Én sem fogalmazhattam volna meg jobban, amit írt, élvezte a versenyt és ez az, ami számít!

Bencének ezúton is gratulálok, és további sikereket kívánok a következő versenyeihez!

Ferenczi Bence és felkészítő tanára, Kovács Zsuzsanna

hirdetés
Previous articleMeddig takargatják a képviselők a nyilvánvaló gazdasági bűncselekményeket?
Next articleSzlovákia egyelőre nem vesz orosz vakcinát