HAZA SPORT III.Seishin gála- Kovács Kata Zsófia Emlékverseny

III.Seishin gála- Kovács Kata Zsófia Emlékverseny

1689
hirdetés

6Immár harmadik alkalommal Dunaszerdahelyen rendezték meg a Nemzetközi Seishin Gálát. A verseny új nevet is kapott Kovács Kata Zsófiáról, aki a klub oszlopos tagja volt, és nyáron vesztette életét máig nem tisztázott okok miatt. A klub ezzel a minden évben megrendezett emlékversennyel szeretné megőrizni Zsófi emléket, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is! A megnyitó egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére. Majd a csendet kedvenc zenekara törte meg a Phoenix RT akik a Nélküled című számot játszották el, szívszorító volt. Köszönet Puss Tamásnak, és Kálmán Ákosnak hogy eljöttek!

Majd Zsófi édesanyja Kovács Mártika szólt pár szót melyben kifejezte köszönetét a verseny létrejöttéért, és hangsúlyozta mennyit jelentett Zsófi számára hogy karatézhatott, ez töltötte ki az életét.

 

5A versenyre közel 200 fő nevezett 13 klubból, 2 országból (Magyarország és Szlovákia). A Seishin Karate Kluból összesen  82 nevezés érkezett, ebből 50 kezdő, és 32 haladó kategóriában.

A versenyt Karafa Attila (Kultúrális, és Nemzetközi kapcsolatok bizotságának elnöke) nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket, és szülőket, és megköszönte hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.. Majd Méry János a Via Nova képviseletében szintén köszöntötte a jelenlévőket. Az MKP elnöke Menyhárt József is rövid beszédet mondott melyben kiemelte a küzdősportok jellemfejlesztésének fontosságát. Jelen volt még Polák László Ekecs község polgármestere, és Samu István a Taiyo Karate Klub képviseletében.

Ez után Markovics János (Seishin Karate Klub vezetője) megköszönte a város vezetésének, a szponzoroknak,  és a szülőknek hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Továbbá a klub edzőinek Hupian Kristínának, Kocsis Lászlónak,  Bíró Mihálynak, Bíró Balázsnak, Kagyerják Tamásnak, kitartó munkájukat. A megnyitó után a küzdelmek négy küzdőtéren zajlottak.  A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek. Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért.

Seishin Karate Klubból  11 fő szerzet első helyet.

Első helyezettek kezdő kategóriában: Nagy Rebeka, Hájas Kornél, Tóth Fábián, Almási Orsolya(Dunaszerdahely) Nagy Kristóf (Nemesócsa) Miklós Noémi (Vásárút)  Forgács Armand ( Ekel)

Első helyezettek haladó kategóriában: 

Rózsa Anna,  (Dunaszerdahely) Szabó András, Szabó Bálint ( Ekel) Vígh Vivien (Ekecs)

A Taiyo karate klub különdíját a legtechnikásabb versenyzői díjat Rózsa Anna (Dunaszerdahely) kapta, aki mindkét küzdelmét ipponnal nyerte.

Mindenkinek köszönet a segítségért a verseny lebonyolításában. Még két nagy verseny vár a Seishin Karate Klub harcosaira. Az első Budapesten a Világkupa, a második pedig az Európa Bajnokság Szófiában november végén.

Sensei Markovics János 3.dan
Club Manager – Seishin Karate Club
hirdetés
Previous articleNyílt napok a komáromi Selye János Gimnáziumban
Next articleA Sztárportréban Fehér Balázs!