HAZA RÉGIÓ Segítség a rászorulóknak-ételszekrényt avattak Tatán

Segítség a rászorulóknak-ételszekrényt avattak Tatán

886
hirdetés

IMG_7768Idén novembertől a tatai székhelyű, térkövet és kertépítő elemeket gyártó Derideo-Tatakő  Kft. mozgalmat indít azért, hogy közös összefogással segítsen a rászorultaknak. A Gesztenye fasor 6. szám alatti gyógyszertár mellett, egy ételgyűjtő szekrényt helyeztek ki, amelynek ajtaja mindig nyitva lesz.

Ebbe a szekrénybe bárki tehet tartós élelmiszert, s bárki, aki rászorul, vehet belőle. A gondolat megvalósításához a cég barátai, partnerei, és környékbeli vállalkozások közösen szeretnék megteremteni annak feltételét, hogy aki éhes, mindig találjon benne élelmet. Az adakozók, támogatók köre remélhetőleg folyamatosan gyarapodni fog, miközben az ötlet kitalálói megszervezik a fémszekrény naponkénti takarítását, mellé pedig egy szemétgyűjtőt is elhelyeznek.

Az ételszekrény megnyitása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Michl József Tata polgármestere, elsőként tett tartós élelmiszereket a fémszekrénybe. A városvezető köszönetet mondott az ötletért, és hozzátette:-bízik abban, hogy a szekrény hosszú távon szolgálja majd a célját, tisztelet övezi a jövőben, és sokan fogják használni mások, illetve a saját örömükre. Michl József elmondta, ha az ötlet jól fog működni, akkor a későbbiek folyamán az önkormányzat is támogatja, hogy rendszerszerűen a város több pontján is legyen lehetőség ilyen szekrények kialakítására.

Babos László, a Derideo Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: az ételszekrény lehetőség ahhoz, hogy aki segíteni akar, az megtehesse, és bár mások sorsán alakítani nem tudnak, mégis hisznek abban, hogy egy ilyen kezdeményezéssel örömteli perceket okozhatnak, amitől könnyebb lehet a rászorulók élete. A fémszekrény egy ételbank, amelyben bárkinek lehet részvénye, és egyben egy olyan bank, ahol ha eltűnik a betétünk, akkor annak nagyon fogunk örülni, mert ezzel segíthetünk-tette hozzá az ügyvezető.

A tatai ételszekrény az ötletgazdák tervei szerint 2016 márciusáig lesz elérhető.

tata.hu

 

 

hirdetés
Previous articleFizetni érdemes!
Next articleKomárom: Ismét lesz „Mi karácsonyunk” a Klapka téren