HAZA HÍR-MIX Sajtóközlemény KOMVaK-ügyben

Sajtóközlemény KOMVaK-ügyben

893
hirdetés

stubi(1)Az utóbbi időben a nyilvánosságra kerültek olyan információk, amelyek a KOMVaK Rt. gazdálkodásával függnek össze és a víz- és csatornamű vállalat súlyát tekintve a város idei, 2015-ös évre vonatkozó költségvetésére is hatással vannak.
Ezen információk joggal vetnek fel az átláthatóságára vonatkozó kérdéseket a cég részéről a tulajdonos, a város felé, amely kérdések megválaszolásához a cég anyagi helyzetének pontos ismererete szükséges.

Komárom város vezetése határozott célja a KOMVaK Rt. körül kialakult helyzetet a hatályos jogszabályok mentén rendezni.
Ezért a város polgármestereként, aki a cégben a részvényesi jogokat gyakorlom, szeretném kihangsúlyozni a képviselő-testület és külön-kölön minden egyes képviselő személyes felelősségét az ügy rendezése terén. Szeretnék rámutatni arra a tényre is, hogy a cég vagyonának beterheléséről nem a cégvezetéstől vagy a felügyelőtanácstól szereztünk tudomást, hanem nyilvánosan közzétett jegyzékből. Ez a tény is a tulajdonos és a cégvezetés közötti súlyos kommunikációs hiányosságokra vall. Az információk hatékonyabb átadása szempontjából és a város tulajdonosi súlyának erősítése érdekében fontosnak tartom, hogy a KOMVaK-ügye a képviselő-testületi ülésén legyen megtárgyalva. Ez ügyben a testület a kompetens szerv és a testületi ülésen biztosított az is, hogy a nyilvánosság figyelemmel kísérheti a vitát.

Ezért felkérem a képviselőket, hogy fontolják meg, hogy jelenlétükkel támogatják-e a KOMVaK vezetésének 2015. február 10-én esedékes nem túl transzparens és professzinális tájékoztató találkozóját, vagy előnybe helyezik azon fórumokat, amelyek jogszerűek, etikusak és a tulajdonos érdeket kellőképpen szolgálják.

Stubendek László, Komárom város polgármestere

komarno.sk

hirdetés
Previous articleKözösen a biztonságért
Next articleAndrej Kiska szerint a népszavazás megosztotta a lakosságot