HAZA BELFÖLD Robert Fico további orvosi megfigyelésre kórházban marad

Robert Fico további orvosi megfigyelésre kórházban marad

1016
hirdetés

ficoTovábbra is az egyik pozsonyi kórházban tartják orvosi megfigyelés céljából Robert Fico szlovák kormányfőt, aki csütörtökön előre nem tervezett kivizsgálás miatt került oda – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az egészségügyi intézmény szóvivőjének megerősítésére hivatkozva pénteken.

    Robert Ficót a pozsonyi Szív és Érrendszeri Betegségek Intézetében (NÚSCCH) tartják megfigyelés alatt. A miniszterelnök kórházba kerülésének okaként az esetről elsőként beszámoló Denník N című napilap szívroham gyanúját jelölte meg, ez azonban később nem igazolódott be.
    A NÚSCCH a kormányfő állapotáról és kórházba kerülésének okairól bővebb tájékoztatást a család kérésére eddig nem adott, csütörtökön csak annyit közölt, hogy Robert Fico kardiológiai kivizsgálásokon esett át, benntartásának oka pedig a további megfigyelés.
    Robert Ficónak az eredeti tervek szerint csütörtökön, újraválasztott miniszterelnökként első külföldi útjára Csehországba kellett volna látogatnia, ezt az utat a váratlanul szükségessé vált vizsgálat miatt lemondták. Egyelőre kérdéses, hogy sor kerül e a miniszterelnök a jövő hétre tervezett útjaira, amelyek Lengyelországba és Magyarországra vezetnének. Ezeket a látogatásokat egyelőre nem mondták le, de elképzelhető, hogy későbbre halasztják őket.


MTI

foto: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleA magyar költészet napja – vendégekkel ünnepelt a Selye János Gimnázium
Next articleBudapesti siker