Kezdőlap HÍR-MIX Régi és új tagokkal megtartotta első taggyűlését az MKP újjáalakult komáromi helyi...

Régi és új tagokkal megtartotta első taggyűlését az MKP újjáalakult komáromi helyi szervezete

637
MEGOSZTÁS

Kocur (MKP): „A közélet ne a belharcoktól legyen hangos, hanem attól, hogy mit tett a városért a helyi szervezet“

A március végével újjáalakult komáromi szervezet mintegy 180 régi tagját értesítették levélben az új szervezet megalakulásáról. Aki szeretett volna belépni az újjáalakult szervezetbe, április végéig megtehette.

Május 14-én este tartotta meg első taggyűlését a Magyar Közösség Pártja komáromi helyi szervezete, melynek elnökét, az MKP pártigazgatóját, Kocur Lászlót kértük, értékelje a tegnap esti eseményeket. Mint mondta, az alapszabály által előírt formai követelményeket minden szempontból teljesítő taggyűlés volt a tegnapi, melyen ismertette a tagsági viszonyok alakulását, és egy rövid beszámolót is tartott az eddigi történésekről. Az új helyi szervezetnek jelenleg 37 tagja van, elnöke Kocur László, alelnökei Nagy György és Bauer Ildikó maradtak. Az új szervezet elnökségi tagjai továbbá Hutter Mária, az MKP járási titkára és Valacsai Ferenc, gyermekorvos is, akikkel az elnök a formális üléseket leszámítva ugyancsak folyamatos kapcsolatban volt az elmúlt hónapokban.

Kocur László a szervezet elsődleges céljai közé sorolta a folyamatos kommunikációt a tagszervezeten belül, gyakoribb találkozókat terveznek, valamint június folyamán megtartják jelöltállító taggyűlésüket is. Várhatóan ekkor döntenek majd a novemberi önkormányzati választásokon induló képviselő-jelöltekről és – esetlegesen – a polgármester-jelölt személyéről is. Kérdésünkre, hogy indít-e az MKP saját polgármester-jelöltet Komáromban a közelgő választásokon, Kocur úgy felelt, az első taggyűlésükön ez nem került szóba. Véleménye szerint most az a legfontosabb, hogy stabilizálják a helyzetet, elindítsák az alapszervezeti működést, a pártéletet. Érdeklődésünkre, hogy hányan kérték a tagságuk újraregisztrálását és hány teljesen új tag van, Kocur úgy válaszolt, van ilyen és olyan is, de a szervezet működési szabályzata nem különböztet meg újra regisztráltakat, vagy újonnan érkezőket: csak tagok vannak – szögezte le.

Szerettük volna megtudni, hogy az újonnan alakult helyi szervezet mivel próbálja majd megszólítani a párt lehetséges komáromi szavazóit. „Úgy látjuk, országos szinten is, hogy az MKP-nak van egy stabil szavazóbázisa, azonban az új szavazók megszólítása terén még vannak hiányosságok” – kezdte a pártigazgató. Emlékeztetett, hogy a legutóbbi önkormányzati választások eredménye is azt mutatja, hogy az akkori egyezkedés nem vált be ebben az eléggé stabilnak mondható szavazóbázisban, így eredményt sem hozott. Hozzátette: jelenleg egy MKP-s képviselő van a komáromi testületben Knirs Imre személyében. „Az MKP országszerte regionálisan erős párt, ezt a szituációt szeretnénk beállítani Komáromban is, stabilizálni és növekedési pályára állítani a helyi szervezetet, úgy, hogy a közélet ne a belharcoktól legyen hangos, hanem attól, hogy mit tett a városért a helyi szervezet” – fogalmazott Kocur László.

A tegnap esti taggyűlésről úgy nyilatkozott, nem egy sértett társaság gyűlt össze, akik a régi sebeket tépik fel, hanem egy pozitív, előremutató, megoldáscentrikus társaság: „azok jelentkeztek, illetve jelentkeztek vissza, akik alkotni szeretnének“ – mondta. A helyi szervezet elnöke úgy érzi, a jelenlegi tagok szeretnének és képesek is tenni a városért, a helyi szervezetért. „Nem vagyok a múlt embere, nem hordozok régi terheket és sérelmeket. Akik újra regisztrációjukat kérték, azok valószínű, ha voltak is személyes sértettségeik, azon túl tudtak emelkedni egy magasabb rendű cél érdekében“ – nyilatkozta portálunknak. Hangsúlyozta, a helyi szervezet nem öncélúan önmagáért van, hanem azokat az embereket köti össze, ad nekik szervezeti keretet, akik az MKP alapértékeit vallva tenni szeretnének a helyi közösségért, Komáromért szándékoznak tevékenykedni. Úgy látja, erre most minden feltétel adott.

felvidek.ma, sz.e.

hirdetés