HAZA BELFÖLD Polis: MKP-val együtt hét párt a parlamentben

Polis: MKP-val együtt hét párt a parlamentben

888
hirdetés

Amennyiben most tartották volna a parlamenti választásokat, azt a jelenlegi kormánypárt nyerte volna meg. Hét párt kerülne be a szlovák törvényhozásba, köztük a Magyar Közösség Pártja is. Derült ki a Polis közvélemény-kutató intézet adataiból.

Mint a SITA hírügynökség közölte, az intézet szeptember 3. és 12. között 1322 személyt kérdezett meg. A kutatás szerint a második helye végzett a Háló, a választók 11,9 százalékos támogatottságával. A Most-Híd vegyespárt 9, a kereszténydemokraták pedig 8,9 százalékot szereztek. Meglepően magas támogatottságot mért a SNS-nek, a szlovák nemzetiekre a megkérdezettek nyolc százaléka adta volna le voksát. Az OĽaNO és a NOVA koalíciója 7,2 százalékot kapott volna. Hetedik pártként az öt százalékos bejutási küszöböt elérve az MKP kerülne be a pozsonyi törvényhozásba. A megkérdezettek 5,3 százaléka adott bizalmat a magyar pártnak.

A Polis szeptemberi kutatása szerint a parlamentbe nem jutna be többek között a SaS (4%), az SKDÚ (2,1%), valamint a KSS (1,8%).

A választásokon a kutatásban résztvevők hatvan százaléka venne részt, további húsz százalék elutasítaná a voksolást. Mindamellett húsz százalék nem tudta eldönteni.

PP, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleEgyetlen kérdés Farkas Ivánhoz, a megyei képviselő-testület MKP-s frakcióvezetőjéhez:
Next articleMagyarországon és Szlovákiában is parancsnoki központot akar létesíteni a NATO