HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor levele március 15. alkalmából

Orbán Viktor levele március 15. alkalmából

846
hirdetés

orban-viktor07

Orbán Viktor magyar miniszterelnök levélben üzent a határon túli magyaroknak az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 165. évfordulóján.

Tisztelt Honfitársaim!

Köszöntöm Önöket a magyar szabadság ünnepén. Ez az a nap, amikor az egész világ hallja a magyar szabadság hangját. Ez a hang azt mondja, hogy a szabadság azoké, akik elég bátrak, hogy kivívják. Mi, magyarok kivívtuk. Sokat küzdött a magyarság az elmúlt évszázadokban, hogy ez ma így lehessen.
Az elmúlt években elindítottuk nemzetünket a határokon átívelő egyesítés útján. Így leszünk többen, így leszünk erősebbek. Ezt az erőt éppoly bátran és elszántan, éppoly okosan és leleményesen kell használnunk, ahogy eleink tették. A nemzet újraegyesítésének értelme éppen az, hogy mindenki, aki magyarnak vallja magát, részt vehessen a magyar nemzet és Magyarország építésében. A határon túl élők részt vehetnek Magyarország erősítésében, az erős anyaország pedig többet tud tenni értük ott, ahol élnek.
Régen voltunk ilyen közel ahhoz, hogy a magyarság céljait megvalósítsuk, a magyar szabadságot kiteljesítsük határokon belül és kívül. Régen voltunk ilyen egységesek. Használjuk ki a lehetőséget, amit közösen teremtettünk. Legyünk méltó utódai a ’48-as magyar hősöknek.
Ehhez kívánok a magyar szabadság ünnepén minden magyarnak erőt, hitet és bátorságot!

Budapest, 2013. március 15.

Orbán Viktor

hirdetés
Previous articleHavazás – Megnyitották az M1-es egy szakaszát
Next articleMárcius 15. – Az 1848-as szabadságharc emléke előtt tisztelegtek a Felvidéken