HAZA RÉGIÓ Oktatásügyi kerekasztal Komáromban

Oktatásügyi kerekasztal Komáromban

774
hirdetés

43043Folytatódik a Jókai Mór Diákkör (JóMóD)  által idén nyáron Dilemmák az oktatásügyben címmel elindított oktatási kerekasztalbeszélgetés-sorozat Komáromban, a szervezésbe a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is bekapcsolódott. A sorozat következő vitaestjét december 9-én 18:00-tól a Rév-Magyar Kultúra Házában rendezik.

Az elsőként májusban megszervezett beszélgetés, a szlovákiai oktatás általános problémáit igyekezett körüljárni, olyan neves szakértők társaságában, mint Petőcz Kálmán, emberjogi szakértő, Fodor Attila, a Comenius Pedagógiai Intézet igazgatója, valamint Vetter János, a komáromi Ipari Szakközépiskola igazgatója. A vitaest során többek között az is nyilvánvalóvá vált a szervezők és a résztvevők számára, hogy a téma összetettsége további, hasonló beszélgetésekre buzdíthatja az érdeklődőket.
Az előző vitaesthez képest a jelenlegi alkalommal a szervezők egy konkrétabb kérdéskörre szűkítették a témát, ez pedig a szlovák nyelv helyzete a magyar iskolákban. A beszélgetést ezúttal Fibi Sándor pedagógus vezeti, beszélgetőpartnerei PaedDr. Halász Anita és Mgr. Dömény Andrea az Országos Pedagógiai Intézet képviseletében, Mgr. Szetyinszky Veronika és Mgr. Varga Zsuzsa, a SZMSZP szlováktankönyv-szerző csoport tagjai, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára lesznek.
A vitaest során, az előzőekhez hasonlóan, természetesen a hallgatóságnak is lehetősége nyílik majd saját kérdéseinek megfogalmazására, valamint a beszélgetésbe való bekapcsolódásra – tájékoztatta a portálunkat Kocskovics Péter, a JóMóD elnöke.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleFriss felmérés: az eszes pasikra buknak a magyar nők!
Next articleBárdos Gyula lesz a Magyar Közösség Pártjának államfőjelöltje