HAZA HÍR-MIX Ők színezik újra a mARTfeszt zenei színpadát

Ők színezik újra a mARTfeszt zenei színpadát

806
hirdetés

magna cum laudeTeljes egészében nyilvánosságra hozta a Martosi Szabadegyetem szervezőgárdája az idei zenei fellépők névsorát. A szervezők mindenki felé nyitni akarnak, ezt igazolja a korábbi éveknél sokkal változatosabb zenei felhozatal. A klasszikus rockbandák és a rádiókból jól ismert popelőadók mellett idén a hip-hop és az elektronikus zene is felkerül a július 6. és 10. között végigpörgő repertoárba.

Szerdán a Fonogram- és Arany Nyíl-díjas Kowalsky meg a Vega áll a mARTfeszt színpadán, könnyed, mégis tartalmas mondanivalót belekiáltva a nagyvilágba. És ha mARTfeszt, akkor egyértelmű, hogy Tankcsapda, hiszen a „három rohadék rockcsempész” a kezdetektől fogva állandó fellépője a szabadegyetemnek, és idén is frenetikus koncertre számíthatunk tőlük csütörtökön. Természetesen nem hiányozhat a szabadegyetemről az a zenekar sem, amely olyan hatást gyakorolt a szervezőkre, hogy a mARTfeszt idei szlogenje a „Színezzük újra!” lett. A Magna Cum Laude dallamait milliók dúdolják Kárpát-medence-szerte, legyen az a Pálinkadal, az Átkozott nők vagy éppen a Színezd újra. Kétség nem fér hozzá, hogy július 8-án, pénteken, minden martlakó a színpad előtt fogja jó hangosan „dúdolni” a zenekar slágereit. A kínálatot a Hősök nevű elismert hip-hop csapat színrelépése keveri meg, majd az ezredforduló nagy sztárja, Sterbinszky celebrálja a levezető bulit a partisátorban, hogy az éjjel soha ne érjen véget. A hatalmas partisátor színpadja a mARTfeszt többi napján sem burkolózik csendbe, hiszen Felvidék legjobb bandái követik majd itt egymást. A szombat is fiatalosnak ígérkezik: a Compact Disco adja meg az alaphangulatot, és punnanyha már ott lesznek a srácok, akkor frontemberük, Lotfi Begi – aki egyben DJ is – szombaton egy belevaló afterpartyt is tol a bulizni vágyóknak. A nagykoncert sem maradhat el, és nem is akármilyen zenekar érkezik a Feszty-parkba. A Hétköznapi hősök, Élvezd és Utolsó tánc slágerekről méltán híres Punnany Massif lép fel Martoson. Vasárnap aztán a lágyabb hangzásvilágé lesz a főszerep, ugyanis a Holdviola zenekar előadásában csendülnek fel modern zenei köntösbe bújtatva a leggyönyörűbb magyar népdalok. Az est másik fellépője a Margaret Island lesz, akiknek akusztikus folkpop muzsikája ugyancsak népzenei elemekkel nyíló tarka virág. A zenei ínyencségek mellett megannyi
érdekes ismeretterjesztő előadás várható a szabadegyetemi napok alatt. A fővédnökséget idén is a magyar Országgyűlés elnöke, Kövér László vállalta, aki felavatja az új Árgyélus-házat és a park többi új infrastrukturális fejlesztését. Ezeket mind-mind a martlakók kényelme érdekében valósították meg a helyszínen tavaly óta. A fesztivál idején lesz a futball Európa-bajnokság hajrája is, ám akit dilemma gyötörne, hogy a mARTfesztet vagy a focit válassza, az máris megkönnyebbülhet, hiszen a meccseket a táborban is közvetítjük kivetítőn. Természetesen a lélekgondozás is feladata a fesztiválnak, így Böjte Csaba testvér, ferences szerzetes idén is áldását adja a fesztiválozókra, s hirdeti majd Isten igéjét.

hirdetés
Previous articleÚtfelújítás Komáromban
Next articleMINI Cooper S All4 Countryman Park Lane: Az egzotikum fokozása