HAZA KÜLFÖLD Nem adott vészjelzéseket a lezuhant repülőgép

Nem adott vészjelzéseket a lezuhant repülőgép

924
hirdetés

Lezuhant a Germanwings utasszállító gépe a francia AlpokbanNem adott vészjelzéseket a Germanwings diszkont légitársaság Barcelonából Düsseldorfba tartó járata kedden, mielőtt lezuhant a francia Alpokban, 150 emberrel a fedélzetén – közölte a francia polgári légiközlekedési igazgatóság.

    „A legénység nem adott Mayday jelzést. A légiirányító döntött úgy, hogy vészhelyzetben lévőnek nyilvánítja a repülőt, miután minden kapcsolatot elveszített a repülő legénységével” – közölte a forrás.
    A flightradar24.com adatai szerint a repülőgép utolsó ismert helyzete helyi idő szerint 10.40-kor volt. A francia légi irányítás először még azt közölte, hogy a gép vészjelzést adott le 10.47-kor. Az adatok szerint a gép folyamatosan süllyedt mintegy 3-4000 láb percenkénti rátával, majd 6800 láb (2000 méter) magasságban tűnt el a radarok képernyőjéről.
    A gépen 144 utas és hat fős legénység tartózkodott, francia és spanyol források szerint az utasok közül 45 spanyol volt, a többiek többségükben németek, de török áldozatokat is jeleztek.
    Az Airbus 320-as típusú gép Alpes-de-Haute-Provence megyében Barcelonnette és Dignes-les-Bains nevű helységek között, Prads-Haute-Bléone falu mellett zuhant le.
    A baleset körülményei arra engednek következtetni, hogy valószínűleg nincs túlélője a repülőkatasztrófának – közölte Francois Hollande francia köztársasági elnök. A lezuhanás helye, amely 1500 és 1800 méteres magasság között, feltehetően behavazott vidéken található, nehezen megközelíthető a szárazföldön. Lakótelepülés nincs a közvetlen közelében.
    Christophe Castaner, a régió nemzetgyűlési képviselője elmondta, hogy a csendőrség helikoptere megtekintette a baleset helyszínét. A csendőrség tájékoztatása szerint a roncsok több mint két négyzetkilométernyi területen szóródtak szét a behavazott erdős hegyvidéken.
    A helyszíntől hét kilométerre található a legközelebb műút. A csendőrök gyalog már meg tudták közelíteni a helyszínt, és a képviselő szerint legelőször esetleges túlélőket keresnek.
    A csendőrség arra kérte a környékbeli települések lakosságát, hogy ne próbálja megközelíteni a baleset helyszínét, az utakat hagyják szabadon a mentőalakulatok számára.
    A belügyminisztérium tájékoztatása szerint jelenleg háromszáz csendőr és rendőr dolgozik a helyszínen, a „következő órákban” hatszázra emelkedik a számuk a helyszín biztosítása és a mentések megkezdése érdekében.


MTI

hirdetés
Previous articleAz MKP komáromi járási elnöksége is bekapcsolódik a kisiskolák megmentésébe
Next articleAz első lépés megtörtént!