HAZA BELFÖLD Napi 500 katona segítheti a rendőrség migrációval kapcsolatos munkáját

Napi 500 katona segítheti a rendőrség migrációval kapcsolatos munkáját

437
hirdetés

aponta 500 hivatásos katona segítheti a rendőrjárőrök illegális migrációval kapcsolatos munkáját, objektumokat őriznek és a személyszállítással kapcsolatos logisztikai munkában is segítenek. Az erre vonatkozó javaslatot szerdán hagyta jóvá a kabinet, az intézkedés az év végéig marad érvényben.

Kép: Polícia SR, facebook

„Az utóbbi időben a másodlagos migrációs nyomás jelentős növekedését regisztrálták, a számok már 2021 óta jelentősen meghaladják 2015-ös migrációs válság idején tapasztalt szintet” – fogalmazott az anyag beterjesztője, hozzátéve, hogy a rendőrség kapacitásai nem elegendők.
Marian Majer, a védelmi minisztérium államtitkára arról nem nyilatkozott, miért nem vetették be a katonákat már korábban. Rámutatott, hogy egy ilyen ügyben hivatalosan kell döntenie a kormánynak. „Most jutottunk el idáig” – tette hozzá. Daniel Zmeko, a hadsereg vezérkari főnöke bejelentette, hogy a következő órákban pontosítást vár a rendőrség vezetésétől.
Ódor Lajos miniszterelnök rámutatott, hogy korábban, a nyár előtt a migrációs nyomás még nem volt olyan intenzív és jelentős, hogy a hadsereg segítségére lett volna szükség. „Megnövekedett ez a nyomás, és felmerültek a gondok a kapacitás terén, ezért foglalkoznunk kell a helyzet megoldásával” – mutatott rá. Azt elismerte, hogy elővigyázatosságból csapatokat lehetett volna vezényelni a határra, de hozzátette, kérdés, hogy egy ilyen lépés nem váltott volna-e ki még nagyobb aggodalmakat és nem vezetett volna-e találgatásokhoz.

TASR

hirdetés
Previous articleRendőrség: Bombariadó van a Pozsonyból Kassára tartó vonatokon
Next articleSzabadság, szeretem! – nagy népszerűségnek örvendett a martosi nyárzáró programsorozat