HAZA MOZI MOZI: The Great Gatsby előzetes

MOZI: The Great Gatsby előzetes

1059
hirdetés
Újabb előzetest kaptunk a Leonardo Dicaprio főszereplésével készült új feldolgozáshoz.

A most Amerikában december 25-én megjelent feldolgozás, szintén a novella alapján készült, ezúttal Baz Luhrmann és Craig Pearce együtt írták meg a forgatókönyvet. Baz Luhrmann ül a rendezői székben.

Francis Scott Key Fitzgerald az irodalomtörténet szerint a 20. század egyik legjelesebb modernista regény- és novellaírója volt. Az első világháború utáni évek generációjához, az úgynevezett elveszett nemzedékhez tartozott (az elnevezés Gertrud Stein, Franciaországba emigrált amerikai írónőtől származik).

Fitzgerald az 1920-30-as éveket a dzsessz korszakának nevezte. Regényei közül leghíresebb A nagy Gatsby (1925), melynek 1926 óta hat filmfeldolgozása is készült, a legújabb idén kerül a mozikba.

A film egy romantikus dráma, melynek központjában Nick Carraway (Tobey Maguire) áll, aki bekerül Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) köreibe, ahol szemtanúja lehet a megszállotságnak és a tragédiának is.

A föbb szerepekben: Leonardo DiCaprio, Isla Fisher, Jason Clarke, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Tobey Maguire, Adelaide Clemens, Callan McAuliffe, Amitabh Bachchan, Gemma Ward, Elizabeth Debicki, Jack Thompson, Richard Carter és Jacek Koman.

ARCATLAN.COM

hirdetés
Previous articleMOZI: Waterworld / Vízivilág folytatás
Next articleMOZI: Die Hard – Drágább, mint az életed / A Good Day to Die Hard jelenet és színfalak mögötti videó