Kezdőlap MOZI MOZI: The Great Gatsby előzetes

MOZI: The Great Gatsby előzetes

68
MEGOSZTÁS
Újabb előzetest kaptunk a Leonardo Dicaprio főszereplésével készült új feldolgozáshoz.

A most Amerikában december 25-én megjelent feldolgozás, szintén a novella alapján készült, ezúttal Baz Luhrmann és Craig Pearce együtt írták meg a forgatókönyvet. Baz Luhrmann ül a rendezői székben.

Francis Scott Key Fitzgerald az irodalomtörténet szerint a 20. század egyik legjelesebb modernista regény- és novellaírója volt. Az első világháború utáni évek generációjához, az úgynevezett elveszett nemzedékhez tartozott (az elnevezés Gertrud Stein, Franciaországba emigrált amerikai írónőtől származik).

Fitzgerald az 1920-30-as éveket a dzsessz korszakának nevezte. Regényei közül leghíresebb A nagy Gatsby (1925), melynek 1926 óta hat filmfeldolgozása is készült, a legújabb idén kerül a mozikba.

A film egy romantikus dráma, melynek központjában Nick Carraway (Tobey Maguire) áll, aki bekerül Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) köreibe, ahol szemtanúja lehet a megszállotságnak és a tragédiának is.

A föbb szerepekben: Leonardo DiCaprio, Isla Fisher, Jason Clarke, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Tobey Maguire, Adelaide Clemens, Callan McAuliffe, Amitabh Bachchan, Gemma Ward, Elizabeth Debicki, Jack Thompson, Richard Carter és Jacek Koman.

ARCATLAN.COM