HAZA HÍR-MIX Mese a Komálom-galaxisról…

Mese a Komálom-galaxisról…

726
hirdetés

Napjainkban, egy nem is olyan messzi-messzi galaxisban…

Aprók, kicsik, picik, felnőtt-gyerekek és gyerek-felnőttek!

feat3-1024x576Jártatok-e már űrsétán? Ha a válaszotok igen, akkor őszintén irigyellek Benneteket! Ha a válaszotok nem, akkor viszont őszintén örülök! Hiszen akkor 2016. június 5-e, a Gyerkőcfesztivál napja a Ti napotok lesz! Ezen a napon ugyanis mindenki (de tényleg mindenki) felszállhat velünk arról a Klapka térről elstartoló képzeletbeli űrhajóra, amellyel aztán egész délután repkedhettek a Komálom-galaxis számtalan bolygójára oda-vissza, keresztbe-kasul!

A Komálom-galaxis egy ici-pici galaxis a Világegyetemben, tudományos szempontból talán elhanyagolható jelentőséggel bír. Gyorsan hozzátenném, hogy méltatlanul mellőzik! Hiszen egy olyan különleges tulajdonsággal rendelkezik, amilyennel semelyik másik galaxis sem:

Ennek a csillagrendszernek ugyanis TE vagy a középpontja! Igen, jól hallottad: A Napra lehet nézni, de Rád…! Te vagy mindennek a kezdete, mozgatója, Rád csillognak a csillagok, üstökölnek az üstökösök, még a bolygóközi por is csak Neked porzik. ÉS: körülötted forognak a bolygók…

I. A Galaktikus Köztársaság bolygója

A Galaktikus Köztársaság bolygója a Komálom-galaxis irányítószerve. Székhelye a Városháza, ahová június 5-én szabad bejárása lesz minden űrutazónak. Megtekinthetitek azokat a termeket, ahol a törvénykezés folyik, felpróbálhatjátok a díszes polgármesteri láncot, kérdéseket tehettek fel, fotózkodhattok…Terveink és reményeink szerint a testület számos képviselője kísér majd benneteket ezen a sétán és remélhetőleg megérkezik a Bolygó Kapitánya is…

II. Villám McQueen bolygója

Közvetlenül a Galaktikus Köztársaság bolygója mellett, a verdák újra a rendelkezésetekre állnak majd. Aki tavaly lemaradt, idén semmiképp se hagyja ki! Szemet gyönyörködtető látványt nyújt majd a sok-sok káprázatos autócsoda, amikbe beülni nem csak hogy szabad, hanem egyenesen javallott! Igazi autóversenyzőkkel találkozhattok és én ígérem, hogy a motorbőgés is igazi lesz…

III. Herkules bolygója

Herkules bolygóján igazán szükség lesz az erőtökre és a kitartásotokra! Számos sportbemutatóval (aerobic, kempo, boksz, birkózás…) kedveskedünk nektek és ha ez még nem lenne elég, aki elég bátor, az ki is próbálhatja majd magát a különböző gyakorlatokban. Az „aki elég bátor”-elszólást persze viccnek szántam, hisz’ tudom, hogy mindannyian azok vagytok!

IV. A 112-es bolygó

A 112-es bolygó a Komálom-galaxis biztonsági szerveinek székhelye. A 112-es számot kell tárcsázni minden vészhelyzetben (pl. elfogyott a gumicukor, a Peti szétrúgta a homokvárad, csillagközi invázió, stb.), ha nem jut eszedbe a mentőszolgálat, a rendőrség vagy a tűzoltóság telefonszáma. Ki az, aki tudja? Ha bizonytalan vagy, sebaj – június 5-én megismerkedhetsz velük személyesen, IGAZI mentő-, tűzoltó- és rendőrautóba ülhetsz és akár ezt is megkérdezheted majd!

A Csokis Tejút

A Csokis Tejút a 112-es bolygó mellett található, az Ezer Csoda bolygójának szomszédságában. A Gyerkőcfesztivál napján számtalan ügyességi játék vár itt majd rátok és a díjak sem maradnak majd el!

A Csokis Tejúttól jobbra…

V. Az Ezer Csoda bolygója

Ezen a bolygón a Kreatív Kommandó az úr! No, megijedni persze nem kell, hiszen ez az a hely, ahol bátran lehet alkotni, hiszen szabályok nincsenek, a képzelőerő határa pedig maga a kozmosz! Színezz, rajzolj, mérd le, mérd ki, vágd le, vágd ki, fűzd át, fűzd be, fess, hajtogass, gyúrd a gyurmát, hajtogass hajót, de főleg: érezd itt is nagyon jól magad!

VI. A B-612-es bolygó

Nos, csapjon a szkafanderére, aki tudja, ki lakik itt! Bizony, bizony, a kis herceg és az ő rózsája, akivel most már nagy-nagy egyetértésben élik napjaikat és nagyon sokat mesélnek egymásnak – emberekről, pilótákról, rókákról és arról, ami igazán lényeges. Ezért ezen a bolygón június első vasárnapján is a mesevarázsé, az áhítaté, a közös hallgatásé (vagy épp közös csacsogásé) a főszerep. Szállj le itt és hallgasd, érezd, ízleld a mesét! Mondd el a sajátod vagy olvasd fel a kedvencedet!

VII. Az Animátorusz bolygó

Galaxisunk egy lelkes fiatal csoportja vár minden kedves űrhajóst az Animátorusz bolygóra, hogy a legkülönbözőbb feladatokkal és játékokkal töltsék ki a kozmikus időt és teret!

VIII. A 4-B

4-B, azaz a Bolondos Bohócok Boldog Bolygója: Ha érdekel a színjátszás, a szerepjáték, ha vevő vagy az önismereti játékokra, ha szeretsz „drámázni”, akkor mindenképp szállj le itt egy kicsit! Bolondos Bohócaink garantáltan egy olyan világba röpítenek téged, ahol minden pillanat élmény, varázs, tapasztalás!

IX. Ringó-bingó bolygó

Ringató foglalkozás – éneklés, ölbéli játékok, zenés verselés a legkisebb űrhajósok számára! Egy érdekes adat: galaktikus statisztikáink szerint ezen a bolygón a legnagyobb az egy főre eső ölelések és puszik száma.

X. Julien király bolygója

Emlékeztek Julien királyra a Madagaszkárból? Riszálom úgyis, úgyis! Hát az ő bolygóján éjjel-nappal szabad a tánc, ezen gondolom kicsit sem lepődtök meg! Amit viszont biztos nem tudtatok róla, hogy a tánc mellett a másik nagy szenvedélye a jóga. Így ha június 5-én az ő bolygóján landoltok az űrhajótokkal, akkor tuti biztos, hogy táncház vár és gyerekjóga minden mennyiségben!

A Csokis Tejúttól balra…

XI. A Melódiusz Piknikusz bolygó

A Csokis Tejútról (vagy még messzebbről) nézve ez a bolygó egy nagy kockás pokrócba göngyölt golyóbisnak hat. Hogy miért? Ide jár kirándulni, piknikezni a Komálom-galaxis apraja-nagyja. Csatlakozz te is! Kérd meg anyukádat és apukádat, hogy készítsenek pár szendvicset meg innivalót (e napon a Fesztivál területén ugyanis nem tudtok majd ilyesmit vásárolni), és heveredjetek ti is a fűbe a többi galaxis-lakó mellé! Zene, jókedv, garantált, pokrócot hozzatok! Ja, majd elfelejtettem! Aki a lovakat és a kutyusokat kedveli, annak különösen ajánlott lesz iderepülnie, ugyanis az V.László szobornál lovas- és kutyás bemutató várható!

Nos, mit mondasz? Te, a csillagrendszerünk középpontja? Nélküled megáll minden, hisz tudod… Szóval kilövésre felkészülni! Start 2016. június 5-én, 13:00-kor, Komálom-galaxis, Klapka tér.

villacamarum.eu

hirdetés
Previous articleTavaszi Nyitott Pincék – Kóstold végig a Duna mente borait!
Next articleCsütörtökön folytatódik a komáromi testületi hercehurca?