HAZA KÜLFÖLD Menczer Tamás: a szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, de a harctéren csak...

Menczer Tamás: a szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, de a harctéren csak halál van

581
hirdetés

A szlovák külügyminiszter hisz a fegyverszállításokban, és igaza is lenne, ha ennek a konfliktusnak lenne megoldása a harctéren, de nincs – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek hétfőn.

Miroslav Wlachovský (FOTO: TASR – Jaroslav Novák)

    A harctéren csak halál van, megoldás nincs. Éppen ezért a fegyverek helyett most már a békéről kellene dönteni – fogalmazott Menczer Tamás.
Az igaz, hogy ezt a döntést Moszkvában is meg kell hozni. Meg Washingtonban is. Brüsszel majd követi az utóbbit – tette hozzá.
Leszögezte: a magyar kormány álláspontja változatlan, Ukrajnába nem fegyvereket, hanem békét kell vinni.
Menczer Tamás vasárnap a Facebook-oldalán felvetette: ha a következő négy évben nem lesz háború, miért kellene fegyverszállítmányokat finanszírozni. Ugyanis az EU-s külügyminiszterek a legutóbbi tanácskozáson azt a javaslatot vitatták meg, amely szerint a következő négy évben évente ötmilliárd eurót kellene költeni arra, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat finanszírozzák – fűzte hozzá.
Miroslav Wlachovsky szlovák külügyminiszter korábban többek között azt írta a közösségi médiában: „a háború akár holnap befejeződhet. Nem az EU a probléma, hanem Oroszország az”. Később arról írt: reméli egyértelmű, ki az agresszor.


MTI

hirdetés
Previous articleKöszönet illeti a komáromi rendőröket, akik közvetlenül a tetthelyen fülelték le a betörőt
Next articleJóval több az özvegy nő Szlovákiában, mint a megözvegyült férfi