HAZA DUNATÁJ Megújul, vagy újraszerveződik az MKP komáromi alapszervezete?

Megújul, vagy újraszerveződik az MKP komáromi alapszervezete?

870
hirdetés

Obrázok1Králik Róbert, a Magyar Közösség Pártja – a komáromi pártpaktum megkötése miatt kilépett – volt tagja, az MKP korábbi europarlamenti képviselőjelöltje nyílt levélben fordult Berényi Józsefhez, melyet alább teszünk közzé:

Tisztelt elnök úr!
Az ember hoz munkája során jó és rossz döntéseket egyaránt. A rossz döntés hiba, de a hiba elismerésének és orvoslásának megtagadása vétek! A kialakult helyzetben egyetlen kiút van a párt számára, mégpedig végleg leszámolni a múlt árnyaival! Nem látszatszemélycserékre van szükség, hanem radikális megoldásra. A „komáromi betegen” már nem segít a fájdalomcsillapító, vérátömlesztésre van szüksége! Ha egy pöcegödörből kimerjük a szennyvíz felét és felöntjük tisztával, az még nem lesz iható! Elnök úr, ha a szívén viseli a Magyar Közösség Pártja sorsát és jövőjét, akkor hozzájárul ahhoz, hogy az OT a járási elnökség javaslatára feloszlassa a komáromi alapszervezetet és megbízzon egy külső embert, akit a helyi és az országos közösség is elfogad – nem akarok tippeket adni, de Bárdos Gábor somorjai polgármester alkalmas lehet a feladat elvégzésére –, aki újraindítja a komáromi pártszervezetet. Meg kell találni azt a minimum 15 hiteles embert, akik tovább tudják vinni a közösség számára reménysugarat jelentő fáklyát, akiket az emberek, a választók elfogadnak, akiket nem terhelnek és nem bénítanak múltbeli személyi és gazdasági kötődések. Ez az egyetlen esély a túlélésre! Arra, hogy a párt visszataláljon a bizalom útjára, hogy eséllyel szálljon ringbe a 2016-os országos megmérettetésen.
Králik Róbert nyílt levele sokak véleményét képviseli. Elsősorban azokét a tiszttességes, elvhű magyarokét, akik közül többen inkább a pártból való kilépést, mint a megalkuvást, az elért eredmények feladását választották. A komáromi alapszervezetet különben is több skizofréniagyanús furcsaság jellemezte. Különösnek tartjuk például, hogy a Híd járási elnökének felesége az MKP komáromi alapszervezetének tagja, ugyanúgy, mint a korábbi városi pártelnöké! Egyes tagok neve ott szerepel az Állambiztonsági Szervek főkönyvében. A biztos szavazás érdekében komáromi városi vállalatok dolgozóit léptették be és senkit sem érdekelt, hogy a tagság többsége évek óta már az évi egyetlen évzáró taggyűlésre sem ment el. Králik Róbert ötletével kapcsolatosan megkérdeztük az MKP járási elnökségének több tagját. Az alábbiakban az ő véleményüket közöljük.
Koczkás Beáta mérnök, az MKP járási elnökségének alelnöke:
– Egyetértek Králik Róberttel, Komárom egy új alapszervezetet érdemel. Nem elegendő a tisztújítás, újra kell szervezni az alapszervezetet.
Dr. Szabó Olga, az OT tagja:
– Nem tartom valószínűnek, hogy Komárom esetében egy egyszerű tisztújítással megoldódna minden probléma, ezért a járási elnökségen az alapszervezet újraszervezését fogom javasolni.
Samu István, az MKP OT, OE és JE tagja:
– Ahhoz, hogy Komárom ismét a párt egyik szilárd pillérévé váljon, radikális döntést kell hozni, mert csakis így lehet visszaszerezni az alapszervezet korábbi elismertségét. Sajnos, a komáromi alapszervezetet nem a magyarság iránti elkötelezettségéről volt híres, hanem arról, hogy munkáját gazdasági lobbik irányították.
Becse Norbert, az MKP OT és JE tagja:
– Egyértelműen talpra kell állítani a komáromi alapszervezetet és annak mikéntjéről szerintem már szerdán dönteni fogunk.
Szalay Rozália, MKP JE:
–Nem hiszem, hogy a komáromi alapszervezet döntéseit követő leégés után elegendő lenne egy tisztújítás. Véleményem szerint újra kell szervezni a komáromi szervezetet.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleCitroën C4 e-HDi 115 Exclusive: Érett, kiforrott – és hihetetlenül takarékos
Next articleBefellegzik végre a garázscégek gyanús közbeszerzési sikereinek?