HAZA RÉGIÓ Megtisztították a Csillag erődöt

Megtisztították a Csillag erődöt

767
hirdetés

fullaaaAz Endresz Csoport a Tolma Baranta Clubbal és az észak-komáromi Egy Jobb Komáromért Polgári Társulással karöltve május 10-én és május 11-én arra vállalkozott, hogy megmentsék az enyészettől a Csillag erődöt. Az erős falakat ugyanis az ott lévő bokrok, fák és cserjék gyökerei feszítik, veszélyeztetve ezzel az erőd állapotát.

– Fontosnak tartjuk, hogy a komáromiak részt vegyenek a takarításban, ezáltal magukénak érezhetik az erődöt. A Csillag erőd az 1848-49-es szabadságharc fontos helyszíne volt, az épített örökségünk egyik ékköve. Az erődöt a Monostori erőd KHT kezeli, így építészetileg kifogástalan állapotban van, viszont az erősen burjánzó növényzettel évről-évre fel kell venni a harcot – mondta Arlett Tamás, az egyik szervező.

Május 10-én az önkéntesek segítségével rendbe tették a füves terület és a várfal közvetlen környékének nagy részét. Másnapra maradt a bástyák lombtalanítása. A gépparkot a Saxum Kft. és a Vizák Kft. biztosította. A munkában kivették részüket az erőd dolgozói is. A két nap alatt körülbelül 70-90 segítő kéz tett azért, hogy a Csillag erőd szebbé váljon.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleA Kék Gomb Hete Komáromban
Next articleTata: A Tó-futás eredményei