HAZA RÉGIÓ Tata: A Tó-futás eredményei

Tata: A Tó-futás eredményei

1500
hirdetés

TOFUTAS.previewAz időjárás közbeszólt, a jubileumi, 70. Tatai Tó-futáson a vártnál kevesebben vettek részt. A zuhogó eső ellenére mégis mintegy 240-en neveztek a hagyományos viadalra, amelyen három távon mérettették meg tudásukat az szabadidősport szerelmesei. A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal és a Fiatal Utazók Klubja rendezvénye a szokás szerint a legapróbbak versenyével kezdődött. A gyerekek óriási elánnal és örömmel vetették magukat a küzdelembe, náluk nincs pardon, nincs taktikázás, futottak teljes erőből és nagy odaadással.

Érdekesség, hogy a kicsik két kilométeres távján a tatai Hanzlik ikerpár diadalmaskodott. Éva a lányoknál, Levente a fiúknál. Sportszeretetük nem véletlen, hiszen a nagypapa, Hanzlik János, az egykori Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai hatodik helyezett, többszörös magyar bajnok súlyemelő, aki roppant büszke volt unokáira.

Az időjárás nem volt ugyan kedvező, mégis sok érdeklődő tekintette meg a versenyt. A hét kilométeres táv után Horváth Zoltán, Tata egykori sportreferense mesélt a Tó-futások történetéről.

– Évente kétszer van ez a népszerű futóesemény, amelyet harmincöt éve Varga István, a Sprint Futóklub akkori elnöke talált ki. Azóta egyre népszerűbb az esemény, igaz, mindig az időjárás függvénye a részvételi arány. A mai nevezési számot nem tartom rossznak – hangsúlyozta Horváth Zoltán, aki az első Tó-futáson, mint rendező, majd hosszú éveken át főszervezőként ténykedett.

Schäfferné Czirok Vera, Tata ifjúsági és sportreferense szinte megállás nélkül konferálta a történéseket.

Kedves kis ünnepségnek is lehetőséget adott.

Egy négyéves győri kisfiúnak az édesapja egy külön érmet csináltatott, hogy élete első tatai versenyére örökké emlékezzen. A nagy nyilvánosság előtt vette át az apróság a medált Schäfferné Czirok Verától, aminek érthetően nagyon örült. Az apuka a hét kilométeres távon jeleskedett, ő rendre részt vesz a tó-futásokon. A hét kilométeres táv mezőnye járt rosszabbul, hiszen az Öreg-tó körüli egy kör alatt végig zuhogott az eső.

Az eseményen sok régi ismerőst láthatunk. Lamatsch János, a Sprint Futóklub elnöke, aki a kezdetektől részt vesz a futásokon, ezúttal sérülése miatt kihagyta a versenyt. Ő viszont „pátyolgatta” Tata testvérvárosa, Magyarkanizsa atléta vendégeit, akik ezúttal is nagy örömmel jöttek a népszerű versenyre. Régi barátként üdvözölte őket Crisan Mariusz, aki a 14 kilométeres távon az élmezőnyben végzett.

A hét kilométeren Egri Balázs lett az első, megelőzve a Tatai HódySE kiváló kajakosát, Nagy Gábort. A hölgyeknél Cseri Bettina végzett az élen, mögötte Yolanda Dawson és Fábián Szilvia ért a célba. Közben a 14 kilométeres mezőnyének (ez két kör az Öreg-tó körül) legjobbjai is beértek a célba.

Szilágyi Tibor, a Tatai Nike Futóklub versenyzője óriási előnnyel végzett az élen.

Második helyen a tatai katona, Major Tamás végzett a környi Markoth Tamás előtt.

A hölgyeknél a mongol származású, fővárosi Vonnák Dzsamilla ragyogó eredménnyel lett aranyérmes. Az eredményhirdetés a szokásokhoz híven bensőséges keretek között zajlott.

Michl József, Tata polgármestere, országgyűlési képviselő elmondta, hogy nagyon fontosnak tartja a polgárok testmozgását, és ez a kiváló esemény nagyban hozzájárul az oly fontos egészségmegőrző programhoz.

Az eredmények a csatolmányban olvashatók.

tata.hu

Csatolmány Méret
7kmabsz.doc 123.5 KB
7kmkor.doc 148 KB
14eslista.xls 34 KB
hirdetés
Previous articleMegtisztították a Csillag erődöt
Next articleCsökkent a Mol szlovák leányvállalatának nyeresége