HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Már rendelhető a Vissza a jövőbe légdeszkája

Már rendelhető a Vissza a jövőbe légdeszkája

820
hirdetés

Röpke 10 000 dollárba kerül.

Újra valóra válni látszik egy sci-fi-ábránd: úgy tűnik, a Vissza a jövőbe légdeszkája tényleg elkészült. Legalábbis az Arx Pax kis kaliforniai vállalat által gyártott kütyü kísértetiesen emlékeztet a rá. Már rendelhető is a Kickstarteren, ha sok felesleges pénzünk van, a deszkát ugyanis 10 ezer dollárért vesztegetik, ami majdnem 2,5 millió forintnak felel meg.
vissza a jövőbe légdeszka marty mcfly
Nos, ilyeneket NEM fog tudni. Még.
Azért nagyon nagyot ne álmodjunk: lebegni lebeg ugyan a Hendo névre hallgató deszka, de sajnos nem mindenütt. Úgy működik ugyanis, hogy egy erős mágneses teret hoz létre, ami a pályáján tartja, mint a mágnesvonatok. A legfrissebb prototípus képes 3 centivel a föld felett lebegni, és elbír akár 140 kilót, azaz kb. két embert is. viszont mindezt sajnos mindössze körülbelül negyedórán keresztül. Mondjuk azt legalább ijesztően gyorsan: az ígéretek szerint olyan sebességre lesz képes, mint a japán Sinkanszen vonat (az akár 500 km/h-val is tud menni).
Az irányítás ugyan még nem a legkifinomultabb: a talp alatti érintőfelületek lehetővé teszik a kanyarodást, de a hátramenet még csak mechanikusan megoldható: magyarán valamibe bele kell kapaszkodni és hátralökni magunkat. A mágneses technológia miatt pedig nem lesz alkalmas arra sem, hogy nyaktörő gördeszka-trükköket gyakoroljunk vele vagy hogy autók felett ugráljunk át – de azért ez elég dögösen hangzik.
Forrás: The Guardian
hirdetés
Previous articleInternetadó – A tüntetés lezárása után erőszakos cselekmények történtek a Fidesz-székháznál
Next articlePityergő Ördög Nórával és műbalhézó zsűrivel rajtolt a Rising Star