HAZA HÍR-MIX Magyar Teátrum-díjas lett a Komáromi Jókai Színház színpadmestere

Magyar Teátrum-díjas lett a Komáromi Jókai Színház színpadmestere

1065
hirdetés

Ifj. Erdélyi Zoltán hétfőn a budapesti Nemzeti Színházban, ünnepélyes keretek között vehette át a színházi háttérszakma legkiválóbb művelőinek díját.

A díjat a zsűri döntése alapján megkaphatja bármely színházi kiszolgáló, háttérszakma művelője, aki munkájával, személyiségével és a magyar színházművészet elkötelezettségével rászolgált arra. A díjra jelölés legalább két, állami díjjal elismert színművész javaslata és a jelölő színház igazgatójának együttes jelölése alapján történt. A jelöltek közül a Magyar Teátrumi Társaság elnöksége választotta ki a díjazottakat.

Koma, ahogy a színházban szólítjuk, alázatos, lelkiismeretes, mindig mindenkinek azonnal segítő kolléga. Kedvessége, szerénysége, a munkához való hozzáállása bárki számára példaértékű lehet. Természetéből fakadóan munkahelyén és a színházon kívül is szívvel-lélekkel végzi a feladatait. Már gyerekkorában is arról álmodozott, hogy egyszer a színházban dolgozhasson. Pár év próbálkozás után, végül 14 éve sikerült bekerülnie, eleinte díszletépítőként, és sofőrként dolgozott, 7 éve pedig a színpadmesteri feladatokat is ellátja.

Megkérdeztem tőle mit érzett, mit gondolt, amikor megtudta, hogy ő nyerte el a határon túli színházak különdíját: „Először el sem hittem. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a vezetőség, az igazgató úr gondolt rám, és úgy döntöttek, hogy engem jelölnek. Nagy öröm számomra, hogy ezt a díjat átvehettem a budapesti Nemzeti Színházban.”

Kollégák véleménye Komáról:

„Sok mindent lehet benne tisztelni, lelkiismeretesen dolgozik, komolyan veszi a munkáját. Partnerként kezel mindenkit, nem véletlen hívom bátyónak.”

„Azért jó Komával dolgozni, mert végtelen alázattal van a színház iránt, meg a munkája iránt is, és nem munkába jár, hanem színházat jön csinálni.”

 

Ozgyin Erika
Komáromi Jókai Színház

hirdetés
Previous articleAz európai emberi jogi bíróság elutasította Babis beadványát Szlovákia ellen
Next articleJótékonysági játékgyűjtés a Jókai színházban!