HAZA HÍR-MIX Legkésőbb 2018-ra elkészül az új Duna-híd Komáromnál

Legkésőbb 2018-ra elkészül az új Duna-híd Komáromnál

778
hirdetés

5Január 24-én Dél-Komáromban, a városháza dísztermében találkoztak a hazai Pont-TERV Zrt. és a szlovákiai Dopravoprojekt a.s. szakemberei, hogy ismételten megvitassák az új Duna-híd felépítéséhez és az uniós források lehívásához elengedhetetlen megvalósíthatósági tanulmányt. Az eseményen jelen volt Észak- és Dél-Komárom polgármestere is.

Ahogy a tanácskozás elején elhangzott, a szakemberek január 14-én Észak-Komáromban is összeültek, hogy megbeszéljék a megvalósíthatósági tanulmány legfőbb pontjait, most pedig ennek módosításai kerültek górcső alá.

– 2012 őszén a magyar és a szlovák kormányfő aláírták a nemzetközi szerződést, melyet mindkét parlament elfogadott. Azóta gőzerővel folyik az új Duna-híd megépítésének előkészítő fázisa. Év végéig konkrét kivitelezési tervekkel kell rendelkezni, hogy mielőbb megindulhasson az építés. Az új híd jelentős szerepet játszik majd a gazdaság fellendülésben. A megvalósítás előmozdításáért külön köszönet illeti a megyei kormányhivatal vezetőjét, Czunyiné dr. Bertalan Juditot is, a kormánymegbízott több alkalommal személyesen járt el az építkezés mielőbbi megkezdése érdekében – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

A január 14-i első észak-komáromi összejövetelen mintegy 50 szakember vett részt a konzorcium részéről. Kifejezetten örülök, hogy az elmúlt két hétben felgyorsultak az események, hiszen már több mint 10 éve várjuk, hogy megépüljön ez a híd. A megvalósíthatósági tanulmánynak március 31-ig kell elkészülnie, hogy október végére megkaphassák az építési engedélyt – tette hozzá Észak-Komárom polgármestere, dr. Anton Marek.

A beruházás 2016-ban indulhat el, a tervek szerint 2017 végére vagy 2018 elejére már állni fog az új híd.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleHolokauszt-emléknap – Brüsszel büntetendővé tenné az emberiesség elleni bűnök tagadását
Next articleEgy szlovák férfi 82 évesen kapott érettségi bizonyítványt