HAZA SPORT Küzdelem a határon

Küzdelem a határon

777
hirdetés

Számtalan csapat és közösség örül annak, hogy végre folytathatják ott az életüket, ahol két éve abbahagyták. Ebben a cipőben jár a Falka Vívóiskola is! Újra összecsaptak a különböző vívóiskolák Komárom városában.


Felvirradt a nagy nap, az időjárás kiváló, a rendezvénynek otthont adó iskolaközpont kapui tárva nyitva és érkeznek folyamatosan a vívók a különböző klubokból. A Falka Vívóiskola az első hivatalos Borderlands tornája különleges eseménynek számított, hisz ritkán látni a városban karddal egymásnak feszülő embereket. Versenyzők utaztak ide a zsolnai Cech Terra de Selinan-tól, a pozsonyi SHŠ Manu Forti egyesülettől, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesülettől, a magyarországi Ars Ensis Lovagi Kör és Vívóiskola csapatától, a nagyszombati Trnavský Šermiarsky Cech-től és a komáromi Falka Vívóiskola ifjoncai sem maradhattak ki a megmérettetésből.


A verseny főbírója Schunder László volt, aki történelmi harcművészetekkel és szablyavívással foglalkozik. Meg kell említeni azt is, hogy a „Borderlands”, mint torna-forma az ő nevéhez fűződik. Elmondta, hogy: „minden vívóverseny próbál valamit reprezentálni a múltból. Amilyen tornára készül az adott versenyző, annak megfelelően kell tréningezni. Egyes események kiemelik a vívótechnikákat, egyesek a tempókra fektetik a hangsúlyt, a borderland pedig az állóképességet, a kitartást, a vívó elhivatottságát és a küzdési szellemet teszi próbára.” Az eseményt két részre bontották a szervezők. Délelőtt azon vívók mérkőzhettek meg egymással, akik gyakorlófelszereléssel érkeztek a versenyre. A rendezvény ezen pillanatai barátságosabbak és könnyedebbek voltak. Első helyen Mészáros Márk, az Ars Ensis Lovagi Kör és Vívóiskola versenyzője végzett, második helyen Kovács Márk, a Falka Vívóiskolából, a harmadik helyen pedig Takács Péter, aki szintén az Ars Ensis egyesület tagja. Délután előkerültek a komoly védőfelszerelések és a kardok is. Kemény menetek követték egymást, számtalan szép megmozdulást láthattunk és elmondhatjuk, hogy minden vívó kitett magáért. Az első helyen Havasi István, a másodikon pedig Mészáros Márk végzett, akik együtt erősítik az Ars Ensis egyesületet. A harmadik helyre pedig Marius Lacinák állhatot fel, aki a zsolnai Cech Terra de Selinan vívóközösség tagja.
A nap végére érve elmondhatjuk, hogy egy nagyon színvonalas versenynek lehettünk a tanúi, s biztosak lehetünk benne, hogy ennek még lesz folytatása Komárom városában.

Zsolt Károly

hirdetés
Previous articlePutyin: Oroszország csapást mért ukrán vezetési pontokra és infrastrukturális létesítményekre
Next articleHárom év után ismét vásári hangulat a bástyák tövében