HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Kulisszatitkok az Indul a bakterház forgatásáról

Kulisszatitkok az Indul a bakterház forgatásáról

580
hirdetés

Szeptemberben újra műsoron a közmédia kínálatában az Indul a bakterház. A közönségkedvenc filmet szeptember 3-án 21 órától adja a Duna, szeptember 5-én szintén 21 órától ismétli meg az M5 kulturális csatorna. A vetítés apropóján összegyűjtöttük néhány érdekességet a vígjátékról.

Az 1980-ban bemutatott Indul a bakterház című film az elmúlt évtizedekben kultuszfilmévé vált. A sokak által kedvelt vígjáték ismét helyet kap a Duna műsorkínálatában: szeptember 3-án, vasárnap este 21 órától vetíti a csatorna. A film forgatásának kulisszatitkaira rálelhetünk az MTVA Archívumában*, ahol a fotó-, rádió- és hírgyűjtemény mellett számtalan ikonikus magyar filmalkotást és azok videós emlékeit is őrzik.

– A film szereplőválogatását Pasaréten tartották, ahol több mint háromezer gyereket hallgattak meg.

– A 13 éves Olvasztó Imre mezítláb mutatkozott be a stábnak, és rögtön bizonyította született csibészségét. A válogatón a rendező arra kérte a kiskamaszt, hogy billentse őt fenéken, és mivel a fiú készséggel eleget tett a kérésnek, rögtön neki is adták a gyermekfőszerepet, Regős Bendegúz karakterét.

– A bakter szerepére eredetileg Bencze Ferencet képzelték el az alkotók, ám a színművész egy váratlan egészségügyi probléma miatt nem tudta vállalni a forgatást, így lett végül Koltay Róbert a szereplő megformálója.

– Olvasztó Imre élete legjobb élményeként tekintett a filmre, mégis őrzött néhány rossz élményt a forgatásokról: nem szeretett lovagolni, és fájt neki, amikor egy jelenetben filmbéli édesanyja, Molnár Piroska felpofozta.

– Amikor Vecsésen, egy mocsárban vettek fel jeleneteket, a fél település odasereglett, hogy beláthasson a kulisszák mögé. A forgatókönyv szerint Bendegúznak le kellett volna vennie a nadrágját, de a tömeg láttán Olvasztó Imre inkább sarkon fordult, és elindult haza, magára hagyva a teljes stábot.

Indul a bakterház, fotó: MTVA Filmiroda

Indul a bakterház – szeptember 3-án 21:00-tól a Dunán, ismétlés szeptember 5-én 21:00-tól az M5-ön.

DMSZ

hirdetés
Previous articleIvan Korčok indul a jövő évi elnökválasztáson
Next articleIngyenes 13. KÚTfeszt Komáromban – jeles fellépőkkel