HAZA RÉGIÓ Kulináris világbajnokságot nyert Kricky!

Kulináris világbajnokságot nyert Kricky!

1328
hirdetés

5A gasztronómiai világbajnokság minden negyedik évben kerül megrendezésre, ahol közel 50 nemzet több mint 1600 versenyzője mutatja be tudását. Az idei verseny egyéni, D2 cukrászati artisztika kategóriáját a komáromi Kiss Podmaniczky Krisztina (Kricky) nyerte, aki így aranyéremmel térhet haza! Cukorból készült artisztika munkájának címe: TRADITIONAL HUNGARIAN GASTRONOMY volt.

A világbajnokság nagy múltra tekint vissza, hiszen az első versenyt több mint 40 éve hívták életre és napjainkra olyan eseménnyé nőtte ki magát, ahol közel 45000 látogató fordul meg az 5 napos rendezvény során a világ minden részéről Japántól Kanadáig, Dél-Afrikától Norvégiáig.

A 2012-es év különös fontossággal bírt a kiállítás és a rendező Vatel Club (Luxembourgi Gasztronómiai Szövetség), hiszen megannyi újítással, szakmai kihívással találkozhatnak a versenyzők. A verseny során részt vettek nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleDiákhét a Selye János Gimnáziumban
Next articleGrúzia három, Szlovákia két újabb guantánamói foglyot fogadott be