HAZA RÉGIÓ Közel félmilliárdos beruházás indult Dél-Komáromban

Közel félmilliárdos beruházás indult Dél-Komáromban

727
hirdetés

fullA napokban félmilliárd forintos út-, járda és közvilágítási program indult városunkban. Dr. Molnár Attila polgármester és Hornig Rudolfné alpolgármester a szőnyi Kossuth Lajos utcában sajtótájékoztatón számolt be a részletekről.

– Az összefogásnak és az ésszerű döntéseknek köszönhetően városunknak stabil a költségvetése, így a munkálatokat az önkormányzat nem hitelből, hanem a saját költségvetéséből finanszírozza. Az idei büdzsében félmilliárd forintot biztosítottunk az utak és járdák felújítására, illetve a közvilágítás korszerűsítésére. Elsősorban azokat a területeket preferáltuk, amelyekre több lakossági bejelentés érkezett. Teljesen új burkolatot kap a szőnyi kereszttől a Szőny déli vasútállomásig terjedő járdaszakasz. Megjegyzem eddig itt babakocsival, kerekesszékkel szinte lehetetlen volt közlekedni, hiszen ki kellett menni az 1-es számú főútra, ami kifejezetten balesetveszélyessé tette a közlekedést – nyilatkozta a polgármester, majd így folytatta…

Szeretnénk, ha a gyerekek minél biztonságosabban jutnának el az óvodába, iskolába. Így Szőnyben a Színes Óvodánál és a Bozsik József Általános Iskolánál útfelújításra és parkoló kialakítására kerül sor. Koppánymonostoron az óvodától a Fenyves utcáig új járdát alakítunk ki. A Petőfi Sándor Általános Iskolánál a Mártírok út és a Felvidéki utca csomópontjánál lámpás kereszteződést hozunk létre, akárcsak a Száva utcánál. Járdafelújítás lesz a Török Ignác utcában, illetve hosszú idő után végre megvalósul a Rüdiger tó körüli sétány is. A Kalmár közben parkolási és közlekedési gondok voltak, erre nem csak az ott lakók és a vásárlók, de az üzletek tulajdonosai is felhívták a figyelmünket. mindezek mellett városunk több területén kerül sor a közvilágítás korszerűsítésére is – mondta el a beruházással kapcsolatban a polgármester.

A közbeszerzési pályázatok kiírására még júniusban sor került. A kivitelezőkkel az önkormányzat augusztus elején kötötte meg a szerződéseket. Három vállalkozó nyerte el a három projekt kivitelezését. A Vértes Út Kft., amely a városrehabilitáció során már dolgozott Komáromban, az Extrém Park Kft. a járdaépítés két ütemét valósítja meg, a közvilágítási munkálatokat pedig egy konzorcium nyerte. A helyi vállalkozókra is gondoltunk, a Saxum Kft. és alvállalkozóik dolgoznak majd Koppánymonostoron, a Rüdiger tó környékén és a Török Ignác utcában – tudtuk meg Hornig Rudolfnétól.

A munkálatok várhatóan november közepéig tartanak majd.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleÁllami ellenőrzés alá került a szlovák gázipar
Next articleA komáromi régió borászatait népszerűsítik