HAZA RÉGIÓ A komáromi régió borászatait népszerűsítik

A komáromi régió borászatait népszerűsítik

829
hirdetés

sajtokepEgyre több helyen találni jó minőségű bort a Duna és a Garam folyók által összezárt háromszögben. A régió borászatait már egyre szélesebb vidéken ismerik, a különböző borfesztiválok rendszeres vendégei a Komárom és Párkány közti régió borászai. Most egy háromnyelvű kiadvány mutatja be a legismertebb képviselőit a borkészítésnek.

A Pons Danubbii EGTC gondozásában jelent meg a háromnyelvű – magyar, szlovák, angol – szórólap, amely 7 borászatot mutat be. A kiadvány célja megismertetni a térség gasztronómiai értékeit, amelyek a közelről és távolról érkező látogatóknak is érdekes lehet.

„A borászatokról készült kiadvány egy sorozat része. Korábban készült a műhelyünkben egy kerékpáros-térkép, és egyes városok QR térképét is készítjük, ami az okostelefonok kínálta modern lehetőségekre épít” – mondta el Bara Zoltán, a Pons Danubii EGTC ügyvezető igazgatója.

„A kiadványok szándékosan egyszerűbb formát követnek, azonban igényes kivitelezésben. Jelenleg sajnos viszonylag kevés kiadvány várja a sajtokep1régióba érkező turistákat. Ez a kiadvány egy kedvcsináló, amely nagyobb, 15 ezres példányszámban készült. Manapság a turisták tömör információkat várnak, zsebbe gyűrhető formában. Ha kedvet kapnak valamihez, akkor az interneten folytatják a kutatást, ahol mindig a legaktuálisabb információhoz férnek hozzá” – mutatta be a kiadványt Bara Zoltán.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy több jó borász van még a régióban, de ez csupán egy kedvcsináló a legismertebb nevekkel. A térségben számos gasztronómiai kincs van, ami csak itt elérhető, ezek a terroir borok szintén ide tartoznak”- tette hozzá a Pons Danubii EGTC ügyvezetője.

„A kiadványban szándékosan meg akartuk mutatni a borászok arcát, arra utalva, hogy itt nem tömegtermelésben készült, hanem kézműves borokról van szó. A kiadványban szereplő borkészítők magasan tartják a mércét, ezért egyre többen tudatosítják, ez a régió is fontos szereplője a Kárpát-medence bortérképének” – magyarázza Keszegh Béla, a kiadvány szerkesztője.

„A kiadványban az alapfilozófia és az elérhetőség feltüntetésén túl QR kódokat is használunk, amelyek az okostelefonok világához igazodnak. A kódok egy kétnyelvű (magyar szöveg, szlovák felirattal) videóra mutat, amelyet a Pons Danubii webTV stábja készített. A filmeken keresztül betekinthetünk a borospincékbe, megnézhetjük az ültetvényeket és megismerkedhetünk a borásszal. Ezek a borászok a két kezük munkáját kínálják, ezért ezzel az ajánlóval személyessé igyekszünk tenni a találkozást” – mondta el Keszegh Béla.

A kiadvány a 6. Komáromi Borkorzó indulásához volt időzítve, amelyre szeptember 6. és 8. között kerül sor. A bor, zene és finomságok ünnepének titulált fesztiválon is jelen lesznek a régió borászai. A kiadvány az Európai Unió Európa a polgárokért nevű programjának támogatásával készült, több helyen megtalálható majd a jövőben, elsősorban a turisták által kedvelt helyeken.

(PD)

dunataj.sk

hirdetés
Previous articleKözel félmilliárdos beruházás indult Dél-Komáromban
Next articleSzlovákiába menekültek a tatai ékszerbolt kirablói